22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minik Hasan'ın karne sevinci

Antalya'da yaşayan sekiz yaşındaki lösemi hastası Hasan Beyazıt Yılmaz, doktorlar evden çıkmasını yasakladığı için ilk eğitim yarı yılını evinde ders görerek bitirip öğretmeninin elinden ilk karnesini aldı. Ağır kemoterapi tedavilerine rağmen lösemili Hasan'ın karnesinin pekiyilerle dolu olduğu görüldü.

Antalya'nın Fabrikalar Mahallesi'nde yaşayan İsa-Kezban Yılmaz çiftinin oğulları Hasan Beyazıt Yılmaz, iki yıl önce lösemiye yakalandı. Hastalığı ilerlemiş olmasına rağmen tedaviye olumlu cevap veren Hasan Yılmaz'ın, 18 Kasım'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel eğitim hizmetleri yönetmeliğinin 34. maddesi gereğince evde eğitim almasına karar verildi.

ODASI MİNİ BİR SINIFA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Çocuklarının sağlığına kavuşması için dua eden aile ise, oğullarının yabancılık çekmemesi için odasına Atatürk portresi, İstiklal Marşı, Atatürk'ün gençliğe hitabesi, resimler ve harflerle süsleyerek küçük bir sınıf oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınıf öğretmeni Necla Yiğit tarafından evde eğitime başlayan Hasan Yılmaz, 45 gün gibi kısa bir sürede okuma yazmaya başladı. Kemoterapi aldığı Cuma günleri hariç hafta içi her gün ders gören Yılmaz, eğitim döneminin ilk yarısını başarıyla bitirdi.

Evde eğitim görmeye başladıktan sonra hastalığında her geçen gün düzelme olan Hasan Yılmaz, ilk karnesini öğretmeninin elinden aldı. Derslerinin hepsi pekiyi olan Yılmaz, öğretmeninin elini öperek teşekkür etti. Karne hediyesi olarak öğretmenlerinden taraftarı olduğu Beşiktaş atkısı, kol saati ve kitap alan Yılmaz, büyünce doktor olmak istediğini söyledi.

HASTALARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM

Karnesinin pekiyilerle dolu olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bana eğitim veren öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Büyüyünce doktor olup hastaları iyileştirmek istiyorum" dedi.

ÇOK ZEKİ BİR ÖĞRENCİ

Öğretmen Necla Yiğit ise lösemili Hasan'ın çok zeki ve derslerine ilgili olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Normal bir okulda öğrenciler okuma yazmayı altı ayda çözüyor. Hasan ise birebir dersinde katkısıyla 45 günde okumaya ve yazmaya başladı. Ayrıca derslerde beni hiç üzmüyor. Özellikle matematiğe karşı büyük bir ilgisi var. İleride çok başarılı bir öğrenci olacağına eminim."

OĞLUNUN EĞİTİMİ İÇİN İŞİNİ BIRAKTI

Oğlunun hastalanmasının ardından iyi bir eğitim alabilmesi için işini bırakan anne Kezban Yılmaz da oğlunun ilk karnesini almasının ardından duygusal anlar yaşadı. Oğlunun sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Özellikle okula başladıktan sonra kan değerleri normale dönmeye başladı. Umarım Hasan bu hastalığı yenecek ve ileride istediği gibi doktor olacak. Oğlum ilk karnesini aldığı için çok mutluyum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 17:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?