21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Minik Hüseyin'e deri nakli yapıldı

Antalya'da annesi tarafından çöp kutusuna terk edildikten sonra çocuk yuvasında yaşamaya başlayan 1.5 yaşındaki Hüseyin Can Yazar'ın yanan elindeki 3 parmağa yapay deri nakli yapıldı

Alanya ilçesinde 6 ay önce meydana gelen olayda Zeynep Y. İsimli bir kadın 1 yaşındaki bebeği Hüseyin Can Yazar'ı çöp kutusuna bırakarak kaçmak istedi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar bebeğin çöpe bırakıldığını görerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri bebeği bulunduğu çöpten çıkartarak Antalya Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'na götürdü.

Çocuk yuvasında yaşamaya başlayan Can bebeğin sağ elindeki 3 parmağının yandığı belirlendi. Can bebek, yanık nedeniyle birbirine yapışık olan 3 parmağını birbirinden ayırmak için Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Doç. Dr. Kemal İslamoğlu tarafından ameliyata alındı.

Zorlu bir ameliyatın ardından Can bebeğin yapışık parmakları birbirinden ayrılıp eski haline getirildi. İleri derecede yapışıklık ve büzüşme açıldıktan sonra doku eksikliğini gidermek için Can'ın parmaklarında yapay deri kullanıldı.

Can bebeği köpekbalığı kıkırdağı ve inek tendonundan yapılan yapay derinin nakledildiğini söyleyen Doç. Dr. Kemal İslamoğlu, "Bu durumda bebeğin canı daha da yanacak, tedavi süreci uzayacaktı. Türkiye'de nadir yapılan bu ameliyatla bebeğimiz 21 günde eski sağlığına kavuşacak. Ayrıca yapay deri büzüşme de yapmaz. Yapay deri 750 avroya mal oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?