1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minik izciler işbaşında

Manavgat’ta bazı ilköğretim okulu izci grupları, Manavgat Irmağı kenarında temizlik yaptı.

Manavgat İzci Kurulu Başkanlığı’na bağlı Küçük Hasan İlköğretim Okulu, 60'ncı Yıl İlköğretim Okulu, 75'nci Yıl İlköğretim Okulu ve Ilıca İlköğretim Okulu izci ünitelerinin katılımıyla, Manavgat Irmağı kenarlarında çevre temizliği yapıldı.

Çevre temizliğine Türkiye Baş İzcisi İsmet Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Şube müdürleri Ömer Ünlü, Cavit Metin, İlçe İzci Kurulu Başkanı Serkan Kaplan ve diğer izci ünite liderleri katıldı. Manavgat Irmağı’nın her iki yakasını da Rauf Denktaş Asma köprüsüne kadar temizleyen izciler, topladıkları çöpleri poşetlere koyarak Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

Yapılan çevre temizliği ile ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, “İzcilik hepimizin bildiği gibi bir hobi. Öğrencilerimizin bu yaştan itibaren çevresine duyarlı hale gelmesi adına yapmış olduğumuz etkinliklerden birini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerin yaygınlaşmasıyla öğrencilerimizin boşluktan kurtulmasına sebebiyet verecektir. İzcilik okullarımızda ne kadar yaygın hale gelirse eğitim ve öğretim o kadar güçlenmiş olacaktır“ dedi.

Türkiye Baş İzcisi İsmet Çınar ise “Manavgat'ta izciliğin ilerlemesi ve öğrencilerimizin boşta kalmaması, kötü yollardan iyi yollara gelmesi için ne gibi işlerin yapılması gerekiyorsa bunların hepsini yapmak için çalışacağız. Bakanlıktan çıkarttığımız genelgelerde illerde artık birinci basamak kursları açmayacağız. Ancak bu Antalya için geçerli olmayacak. Burada okulların kapanmasıyla birlikte en az 100 kişilik bir kurs açacağız. Buraya donanımlı arkadaşları göndereceğim. Bugünkü etkinliğimiz ise bizim yıllık programımızda var olan bir çalışma. İnşallah 17 bin civarında olan İzci liderlerimizi ve 300 bin civarında olan izci sayısını il planda 25 bin izci liderine, 500 bin izciye çıkartmak için çalışacağız” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 09:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?