22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minik kemancılar rekor için çaldı

MİNİK KEMANCILAR REKOR İÇİN ÇALDI

Antalya'da daha önce hiç keman çalmamış 3-12 yaş arası çocuklardan oluşan 500 kişilik keman orkestrası, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için konser verdi.

Lara Ritim Güzel Sanatlar Kursu'nun Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşları 3-12 arasında değişen çocuklardan oluşturduğu ve Japonya, Almanya, İngiltere ve Ukrayna'dan gelen 15 çocuğun da yer aldığı minik keman orkestrası, Kepez Arena Spor Salonu'nda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için konser verdi. Gelirin Türk Eğitim Vakfı'na bağışlandığı gecede kurs kurucusu Hakan Elmallıoğlu, hedeflerinin kültür ve sanat şehri olan Antalya'da din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın geleceğin büyüklerine

şimdiden ülkeler arası yardımlaşmayı, dayanışmayı öğretmek, kardeşlik, dostluk ve barışa kemanlardan çıkan melodilerle katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Altı aylık hazırlık süreci geçiren minik kemancılar, gösterinin ilk bölümünde yurt dışından gelen öğrencilerle birlikte keman çaldı. Gösterinin son bölümünde ise çocuklar kıyafetleriyle Türk bayrağı görüntüsü oluştururken, kemanlarıyla rekor denemesi için noter gözetiminde sahne aldı. 500 minik, öğretmenleri eşliğinde kemanlarını Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için çaldı. Rekor denemesinin ardından Antalya 6. Noter Başkatibesi Asuman Güvenç, salonda 500 çocuğun olduğunu belirtti.

MİNİK KEMANCILAR REKOR İÇİN ÇALDI
MİNİK KEMANCILAR REKOR İÇİN ÇALDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 22:16:04
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 09:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?