1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minik Lütfü'ye ilik bulundu

Konya'da yaşayan ve hayatta kalması için ilik nakli olması gereken 3.5 yaşındaki Lütfi Höl'e uygun ilik, Almanya'dan bulundu. Küçük Lütfi, Antalya'da yapılan nakille sağlığına kavuştu.
Konya'da yaşayan Hilal ve Bilal Höl çiftinin 3.5 yaşındaki çocukları Lütfi Höl'de doğumundan kısa bir süre sonra bağışıklık sistemi yetmezliği belirlendi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan küçük çocuğun yaşaması için ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi.

AĞABEYİ İÇİN DOĞDU ANCAK İLİK UYMADI
Yapılan tetkiklerin ardından anne ve babanın ilikleri tutmayınca doktorlar, Lütfi'ye ilik vermesi amacıyla genç çiftten yeni bir bebek dünyaya getirmelerini istedi. Bunun üzerine anne Hilal Höl hamile kaldı ancak yapılan tahlillerde yeni doğan bebeğin de iliğinin uyumlu olmadığı belirlendi.

MUTLU HABER ALMANYA'DAN GELDİ
Höl çifti, bunun üzerine uygun ilik taraması için Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan taramada bulunma ihtimali milyonda bir olan ilik Almanya'da bulundu. Ancak maddi durumu iyi olmayan aile 4 bin 750 dolarlık kargo masrafını ödeyemediği için ilik Türkiye'ye getirtilemedi.

KARGO PARASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
Halı yıkama işinde çalışan baba Bilal Höl'ün yardım çağrılarını duyan Dost Eli Derneği, gerekli paranın toplanması için yardım kampanyası başlattı. Yardımseverlerin bağışlarıyla kısa sürede toplanan para, Almanya'ya gönderildi. Almanya'dan uçakla gönderilen ilik de 2 hafta önce Antalya'ya ulaştı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kök Hücre Ünitesi'nde 17 gün hazırlık döneminin ardından dün, küçük Lütfi'ye nakil gerçekleştirildi. Başarıyla yapılan naklin ardından Lütfi'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Yeşilipek, Lütfi'nin tedavisinin 40 gün daha hastanede süreceğini söyledi.

17 GÜNDÜR OĞLUNU GÖREMİYOR
Sabırsızlıkla oğlunun hastaneden çıkacağı günü beklediğini söyleyen baba Bilal Höl, "Oğlum annesiyle birlikte 17 gündür kök hücre ünitesinde kalıyor. İçeriye giriş çıkış yasak olduğu için oğlumu göremiyorum. O'nu çok özledim. Sağlıklı bir şekilde taburcu olması için gece gündüz dua ediyorum" dedi.
Lütfi'nin ameliyat ile hayata adeta yeniden 'Merhaba' dediğini söyleyen baba Höl, "Umudumuzu yitirdiğimiz anda Almanya'dan gelen ilikle hayata bağlandık. Ama her şey bitmiş değil. Hastaneden çıktıktan sonra da çok iyi bakılması gerekiyor. Kontrollerin yapılabilmesi için Antalya'ya yerleşeceğiz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 10:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?