16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Minik Zaliya hayata göz kırptı

5 YAŞINDAKİ ZALİYA HAYATA GÖZ KIRPTI

Antalya'da, dünyaca ünlü Rus dağcı babası Salavat Rakhmetov'un kaya tırmanışını izlerken kopan kaya parçasının başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov, günler süren yaşam savaşını kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov'un tedavisine serviste devam edileceği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Abdullah Erdoğan, ünlü Rus dağcı Salavat Rakhmetov ile birlikte kısa tırmanışlar yapabilen minik dağcıyı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Anne Gyuzel Rakhmetov ile görüşen Başhekim Erdoğan, doktorların ve hemşirelerin Zaliya'nın sağlığı için her şeyi yaptığını söyledi. Erdoğan, ailenin üzüntüsünü paylaştığını dile getirdi.

Başhekim Erdoğan'ın ziyaretinden memnun olduğunu ifade eden anne Gyuzel Rakhmetov da, yapılan tedavi ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

ZAMAN İÇİNDE DÜZELMESİNİ BEKLİYORUZ

Doç.Dr. Erdoğan, "Küçük kızın hayati tehlikesi yok ancak kafa travması geçirdiği için oryantasyon (yer, mekan ve zamanı algılama güçlüğü) durumu söz konusu. Oryantasyonu iyi ama tam değil. Konuşması düzgün değil. Ancak, zaman içinde düzelmesini bekliyoruz. Tedavisi devam ediyor" dedi.

5 YAŞINDAKİ ZALİYA HAYATA GÖZ KIRPTI
5 YAŞINDAKİ ZALİYA HAYATA GÖZ KIRPTI
5 YAŞINDAKİ ZALİYA HAYATA GÖZ KIRPTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:21:04
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 13:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?