21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Minikler sağlık taramasından geçti

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri
Sağlık Grup Başkanlığı ekiplere tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik sağlık taraması başlatıldı. 29 Eylül 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, 2005/2006 eğitim öğretim yılından itibaren okul sağlığı çalışmalarına başlatıldı.

Korkuteli ilçesinde Protokol gereğince; okul sağlığı hizmetleri kapsamında; öğrencilerin sağlık sorunlarının zamanında tespiti, tedaviye başlanması, okul ve çevre koşullarının iyileştirilmesi ve koruyucu sağlık önlemlerinin alınması bakımından, okul sağlığı ve sağlık eğitimi çalışmaları devam ediyor.

Tarama kapsamında Korkuteli ilçesinde 1. sınıflardaki öğrenciler sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Korkuteli sağlık Grup Başkanı Dr. Selkun Başaranlar, "İlçe genelinde taramaların üç hafta içerisinde tamamlanacağını ve taramalar ardından aşılama uygulamasına geçilecek. Her sene rutin olarak okula yeni başlayan çocuklarımızın okul taramalarını yapıyoruz. Hafta sonuna kadar taramalar tamamlanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?