7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Miniklerin okul heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Korkuteli ilçesinde de ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 2007-2008 eğitim öğretim yılına başladı.

Uyum sağlamak için okula diğer sınıflardan 1 hafta önce başlayan minik öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Sabah erken saatlerde velileri ile birlikte okullarına giden öğrenciler anne ve babalarından ayrılırken zor anlar yaşadı.

Korkuteli ilçesinde sabah erken saatlerden itibaren anne ve babaları ile birlikte okullara akın eden minik öğrenciler bir yandan okullu olmanın sevincini yaşarken bir yandan da ailelerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Sabah okullarında sıra olduktan sonra sınıflarına geçen öğrenciler burada anne ve babalarından ayrılmak istemediler.
Yeni eğitim öğretim yılında ilk kez okulla tanışan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Yeni sıra arkadaşlarıyla hemen kaynaşan öğrenciler, okul bahçelerini oyun yerine çevirdi. Milli Eğitim müdürü Yakup Hoplar, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 2007–2008 eğitim öğretim yılına başladı. Uyum sağlamak için 1 hafta önce başladığını söyleyerek, bu eğitimlerle okula yeni başlayan öğrencilerin farklı bir dünyaya açıldıklarının aşılandığını kaydetti. Geçen yıllarda okullarda ders zili çaldıktan sonra ilk bir ay içinde öğrencilerin ailelerinden kopamadıklarını, öğretmenine ve sınıfına alışamama gibi problemler yaşadıklarını belirten İlçe Milli Eğitim müdürü Hoplar, “Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı okula alıştırma etkinliği başlattı. 1 hafta süreyle günde 3 saat öğrencilerimiz aileleri ile birlikte gelip eğitiliyor. Bu uygulamaya okul öncesi eğitimi de tabi tuttuk. Öğrencilerimizin bu sorunu zamanla üzerlerinden atacaklarına inanıyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 16:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?