7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Miniklerin uzay merakı

Ulusal Uzay Haftası nedeniyle Envar Koleji tarafından düzenlenen programa katılan İzmir Uzay Kampı Türkiye Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Melda Güner, öğrencilerle bir araya geldi. 

Envar kolejinde düzenlenen programda konuşan Melda Güner, yenilenen ilköğretim programlarına paralel olarak öğrencilerin fen, matematik ve bilime karşı olan ilgilerinin arttığını söyledi. Güner, “2 günlük yıldızlar/gezegenler macerası programı, İnsanlı uzay uçuşlarının tarihçesi ve geleceği hakkında eğitim verilen bu programda 9-15 yaş arası çocuklar, uzay mekiği uçuş görevi, astronot eğitim simülatörlerinin denenmesi ve sıcak hava balonu yapımı gibi aktivitelerle kendi yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor” dedi. 

Güner, 7-15 yaşlar arasındaki öğrencilere bilim, teknoloji ve takım çalışması konularında interaktif eğitimler veren kampın, farklı ve eğlenceli programları ile hizmet vermeye devam ettiğini dile getirdi. 6 yılda 40'ın üzerindeki çeşitli ülkelerden toplam 56 bin katılımcının kampı ziyaret ettiğini belirten Güner, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?