1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Moskova Virtüözleri büyüledi

10. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri, izleyicilere unutulmaz bir konser verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Moskova Virtüözleri Beşlisi'nin verdiği konserle devam etti.

Topluluğa, piyanoda Amerika'nın en ünlü kadın piyanisti Olga Kern ve kemanda grubun kurucusu ve aynı zamanda şefi olan virtüöz kemancı Vladimir Spivakov eşlik etti.

Rus bestecilerin eserlerinden oluşan konserde ilk olarak Moskova Virtüözleri'nin başkemancısı Alexey Lundin ve viyolonselci Alexey Steblev ve piyanoda Olga Kern birlikte, Rus Klasik Müziği'nin babası kabul edilen Mihail Glinka'nın "Patetik" başlıklı keman, viyolonsel ve piyano için re minör Üçlüsü'nü seslendirdiler.

Unutulmaz eserleri Antalyalılarla buluşturan grup konserin sonunda yoğun istek üzerine sahneye tekrar gelerek Franz Schubert'in keman ve piyano için "Duygusal Vals' isimli eserini yorumladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konsere katılan sanatçılara teşekkür plaketlerini Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vladimir E. Ivanovskiy ile birlikte verdi. Akaydın, salonu dolduran konukların üçte birinin Rus kökenli vatandaşlar olduğunu belirtti.

10. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ
10. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ
10. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ
10. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:16:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?