1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Motosikletli Polis Timleri eğitimde

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Motosikletli Polis Timleri, trafiğe kapalı alanda adeta komando eğitiminden geçirildi.

Antalya Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Motosikletli Polis Timi, her sabah içtima yaptıktan sonra suçluları yakalamak için görev yerlerine hareket ediyor.

Gün boyu kovalayarak yakaladıkları suçluları emniyetin ilgili birimlerine teslim eden ekipler, akşam saatlerinde tekrar merkezlerine dönüyor. Motorlar üzerinde zaman zaman canlarını tehlikeye atarak görev yapan yunus ekipleri, tüm motosiklet kullanıcıları gibi trafikte seyreden otomobil sürücülerinden şikayet ediyor.

Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından dört haftalık eğitime alınan Motosikletli Polis Timleri Amirliğine bağlı biri bayan 10 polis, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde kapalı alanda adeta komandolar gibi eğitiliyor. Yunuslar, motorların hareket kabiliyeti sayesinde trafiğin en yoğun olduğu zaman dilimlerinde bile suç mahalline üç dakikadan kısa sürede ulaşıyor.

Yunuslar, iki motorda dört polisten oluşan timler halinde devriye geziyor. Bünyesindeki tamirhanede motorların bakım ve eksikliklerini kendileri yapan motorize ekipler, kuruluşundan bu yana gösterdikleri başarılarla göğüs kabartıyor

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 18:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?