22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mozart'ın eseri son kez sahnede

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA SON KEZ SAHNEDE

Antalya Devlet Opera Balesi, 2 ve 6 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde, W.A. Mozart’ın ünlü ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operasını son kez sahneleyecek.

Şefliğini Bujor Hoinic’in yapacağı eseri Recep Ayyılmaz sahneye koyuyor. Dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay’a ait olan eserde koronun şefliğini Krastin Nastev yaparken, korografisi ise Cenk Şahinalp’a ait. Işık tasarımı Talip Şahin’in üstlendiği eserin rollerini, Selim Paşa’da Emre Akyurt, Konstanze’de Aslı Ayan Belmonte’de Devrim Demirel; Blonde’de Müge Yıldıran; Pedrillo’da Ş. Oben Bostancı, Zafer İşgören, Özer Öndeş ve Osmin’de de Şafak Güç paylaşıyor.

Mozart’ın 3 perdelik bir şarkılı-oyun olarak yazmış olduğu Saraydan Kız Kaçırma Operası’nın ilk temsili, 16 Temmuz 1782 yılında Viyana’da yapılmıştı. Saraydan Kız Kaçırma Operası, Mozart’ın Türkiye ve Türk müziği ile ilgili olarak yazmış olduğu eserlerin en başında yer alıyor. 17’inci yüzyılda Avrupa’yı etkileyen ‘Türkomanya’ akımı etkisinde en çok eser vermiş bestecilerden olan Mozart, Saraydan Kız Kaçırma operasında, Türk bağışlayıcılığına vurgu yapıyor.

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA SON KEZ SAHNEDE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 14:12:02
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 14:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?