1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muayene için gittiği hastanede öldü

Bayram Çiftçi, yapılan iğneden sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde, kalbindeki ağrı yüzünden Devlet Hastanesi'ne giden bir kişi, vurulan iğnenin ardından hayatını kaybedince yakınları doktorlara saldırdı.

Ölen kişinin yakınları, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Antalya'da cep telefonu dükkanı işleten Bayram Çiftçi (32), Ali Akbaş (30) ile arkadaş ziyareti için Alanya'ya gitti. Çiftçi, Atatürk Caddesi'ne geldiğinde şiddetli göğüs ağrısı çektiğini belirterek, arkadaşından kendisini hastaneye götürmesini istedi. Alanya Devlet Hastanesi dahiliye acil servisinde ilk müdahalenin ardından EKG'si çekilen Çiftçi, kalbinde bir problem olmadığı belirtilerek, gözlem odasına götürüldü. Çiftçi, iddiaya göre, şiddetli ağrı çekmesi sebebiyle iğne yapılmasını istedi. Bunun üzerine serum iğnesi yapıldıktan sonra daha da ağırlaşarak, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Çiftçi, bir süre sonra hayatını kaybetti. Şahsın yakınları, hastane acil servisine giderek, Çiftçi'ye ilk müdahaleyi yapan pratisyen hekim Mustafa Ufuk Markopcuoğlu'na saldırdı.

Güvenlik görevlileri, tarafları yatıştırmaya çalışırken, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 30 polis de acil servis önünde güvenlik önlemi aldı. Pratisyen hekim Markopcuoğlu, Bayram Çiftçi'nin hastaneye getirildiğinde göğüs ağrısı şikâyeti olduğunu ve yapılan testlerde hiçbir hastalığa rastlanmadığını, bu sebeple gözlem odasında müşahede altına alındığını ifade etti. Markopcuoğlu, şöyle konuştu: "Hasta gözlem odasındayken, kendisine iğne yapılmasını istedi. Biz de ona teşhis yapılmadan iğne yapılamayacağını belirttik. Ancak ısrarlara devam etti. Ben de hastanın psikolojik olarak rahatlaması için serum fizyoloji dediğimiz, içerisinde sadece tuzlu su olan iğneden yaptım. Daha sonra hasta kötüleşince yoğun bakım ünitesine kaldırdık ve dahiliye uzmanı inceledi; ama hastayı kurtaramadık." 
 

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 11:36:55
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 16:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan altundağ IP: 88.250.9.xxx Tarih : 10.02.2009 23:09:43

DOKTORLAR ARTIK İNSANLARA İYİ DAVRANMIYOR VE BAKMIYOR SUÇLU HEP VATANDAŞ FATURA HEP VATANDAŞA ÇIKARTILIYOR GÖĞÜS AĞRISI KALP KRİZİ OLDUĞUNUN TEPKİSİDİR BUNU BU DOKTOR ANLAYAMAMIŞ MI? KAÇ KİŞİNİN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİNE ŞAHİT OLDUM VE AYNI ŞİKAYET  KALP AĞRISI YAVAŞTAN BAŞLAYIP ŞİDDETLENMESİ AMA ARTIK  HASTANE PERSONELİ SAAT DOLDURUP MAAŞ ALMA GAYRETİ İÇİNDE ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN ACILI AİLESİNE SABIR VERSİN. DOKTOR BUNUN HESABINI VERECEK AMA BU AMA ÖBÜR DÜNYADA VİCDANIN SENİ RAHAT BIRAKMAZ DOKTOR EFENDİ