16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Mucize ameliyat

MUCİZE AMELİYAT

Antalya'da, şeker ve kalp kapak hastası bir kişinin ince bağırsağına giden damarında tıkanıklık meydana gelince, 3.5 metrelik ince bağırsağı ameliyatla alındı. Doktorların 'mucize hasta' diye tanımladığı Süleyman Nezihoğlu, yaşamını 60 santimetrelik ince bağırsakla sürdürüyor.

Bir ay önce Antalya'nın Alanya ilçesinde rahatsızlanarak karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle gittiği üç farklı sağlık kuruluşunda üç farklı teşhis konan Süleyman Nezihoğlu'nun yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda ince bağırsağa giden damarında tıkanıklık tespit edildi.

Medical Park Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde yapılan ameliyatla 3.5 metre ince bağırsağı alınan 78 yaşındaki Süleyman Nezihoğlu, yaşamını 60 santimetre ince bağırsakla sürdürüyor. 23 yıl önce şeker hastalığı teşhisi konan Süleyman Nezihoğlu'nun doktoru Medical Park Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op.Dr. Muzaffer Atlı, "Karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastanemize başvuran hastanın kronik hastalıklarını da göz önüne alarak yaptığımız incelemeler sonucunda Mezenter Arter Embolisi

(ince bağırsağa giden damarın tıkanıklığı) teşhisi koyduk. Hastamızı acil ameliyata aldık ve operasyon başarılı geçti" dedi.

Ameliyatta hastanın üç buçuk metre ince bağırsağının alındığını belirten Op.Dr. Atlı, şöyle konuştu: "Hastamız şu an 60 santimetre ince bağırsağıyla yaşamına devam etmektedir. Hastanın yaşını, mevcut olan şeker ve kalp kapak hastalığını göz önüne aldığımızda, böyle vakaların operasyon sonrası hayatta kalma oranı çok düşüktür. Hastanın kronik hastalıklarına rağmen gerçekleştirdiğimiz bu ameliyattan elde ettiğimiz sonuç için 'mucize hasta' demek yanlış olmaz."

KARIN AĞRISINI HAFİFE ALMAYIN

Yapılan istatistiklere göre, şeker hastalığı, kalp kapak hastalığı ve kalp ritm bozukluğu olan kişilerin ileri yaşlarda ince bağırsağa giden damarın tıkanıklığı hastalığına yakalanma risklerinin yüksek olduğunu belirten Op.Dr. Atlı, "Hastaların karın ağrısı ve bulantı şikayetlerini hafife almamaları, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir" dedi.

MUCİZE AMELİYAT
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 14:51:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 15:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?