16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Muhsin Yazıcıoğlu parkı açıldı

TBMM BAŞKANVEKİLİ NEVZAT PAKDİL'İN GÖZYAŞLARI

Geçen yıl helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu anısına adını taşıyan parkın açılışında, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil gözyaşlarına hakim olamadı.

Antalya Kepez Belediyesi tarafından helikopter kazasında ölen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyan park, sekiz dönüm üzerine Yeşilyurt Mahallesi'nde açıldı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve BBP Antalya İl Başkanı Rasim Küçük ile çok sayıda davetli park açılışında hazır bulundu.

Konuşmasına Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' adlı şiiri ile başlayan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, şöyle konuştu: "Ömrü boyunca her türlü bedeli ödemeye her zaman hazır olan bir siyaset büyüğü olarak herkesin anısında bir ışık olarak kalacaktır. Bir çok açılış ve tören düzenledik ama bugün çok daha farklı bir anlam taşıyor. Biz, Yazıcıoğlu'nun ismini bu parka adını vermedik. Milletimize örnek olmuş yaşamı ile ismini bizzat kendisi buraya bağışlamıştır."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamından anılar anlatan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil duygusal anlar yaşadı. Pakdil, yaptığı konuşmada, duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü.

Helikopterin düştüğü karlı dağı simgeleyen figür içerisinde Yazıcıoğlu'nun siyah beyaz resminin bulunduğu özel tasarım heykelin açılışı sonrası BBP'liler tekbir getirdi. Heykelin kaidesine Yazıcıoğlu'nun cezaevindeyken kaleme aldığı 'Üşüyorum' şiiri yazıldı. Ayrıca, park içersinde havuz, meydan, basketbol sahası, yürüyüş yolu ve fitnes aletleri bulunuyor.

TBMM BAŞKANVEKİLİ NEVZAT PAKDİL'İN GÖZYAŞLARI
TBMM BAŞKANVEKİLİ NEVZAT PAKDİL'İN GÖZYAŞLARI
TBMM BAŞKANVEKİLİ NEVZAT PAKDİL'İN GÖZYAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 13:09:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 15:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?