1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muhtarlar yardım bekliyor

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Doyran mahallesindeki bulunan üç muhtar Boğaçayı Sağ Sahil Sulama Birliği tarafından sularının kesilmesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların çözümü için AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani’den yardım istediler.

Doyran ve Bahtılı arasında yaşanan sulama suyu sorunu için Konyaaltı Kır Mahalle Muhtarı Salih Ögke, Gökçam Mahalle Muhtarı Adem Yıldırım, Konyaaltı Dağ Mahalle muhtarı Mustafa Kütük ile birlikte yaklaşık 300 kişi AK Parti İl Başkanlığı’na gelip sorunlarını anlattı.

Toplantıda grup adına söz alan Kır Mahalle Muhtarı Salih Ögke, “Doyran’a bağlı Kır, Gökçam ve Dağ mahalle muhtarları ve bölge halkı Boğaçayı Sağ Sahil Sulama Birliği tarafından sularının kesilmesi ile tarlalar, bahçeler ve seralar kuruma noktasına geldi.Doyran’da 4 köyden 3 tanesi bu birliği istemiyor. Geçtiğimiz dönemde sulama işi 7 yıl boyunca Doyran Belediyesi tarafından yürütüldü. Doyran Belediyesi’nin Konyaaltı Belediyesine bağlanması ile sıkıntı yaşamaya başladık. Biz birliğin dağılmasını değil sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. 3 köy halkı da sebzecilik ile uğraşmaktadır. Bizim suya 1 gün değil 365 gün ihtiyacımız var” diye konuştu.
 

İl Başkanı Hüseyin Samani, “Geçtiğimiz dönemde yaşanan sıkıntınız geçici olarak çözülmüştü. Sorunun çözümünün hukuk ile olacağını biliyoruz. 7 yıl boyunca Doyran Belediyesi’nin sizleri sıkıntıya sokmadan verdiği sulama suyu, Doyran Belediyesi’nin kapanarak Konyaaltı Belediyesine bağlanması ile 19 Haziranda Konyaaltı Belediyesinden alınan bir kararla sulama işi sulama birliğine verilmiş. Geçmişte Doyran Belediyesi ben bu işin sahibiyim diyordu ve sizi mağdur etmeden ihtiyacınız olan suyu sağlıyordu. Doyran’ın Konyaaltı Belediyesi’ne bağlanmasından sonra belediye bunun sahibi ben değilim diyerek bu konuda bölge halkı ile görüşmeden sulama birliğine işi devretmiştir. Anladığım kadarıyla bu sorunun kökten çözümü hukuki yollardan mümkün olacak. Ancak, buradaki yargı süreci tamamlanana kadar sizin mağduriyetinizi gidermek için geçici çözüm yollarını araştırıp, sıkıntılarınızı çözmeye çalışacağız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?