21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Muhtarlara bilgisayar kursu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin mahalle muhtarlıklarına kurumsal bir kimlik kazandırmak için hazırladığı Mahalle Net Projesi çerçevesinde Büyükşehir mücavir alanı içerisindeki muhtarlara bilgisayar kursu veriliyor.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve ASMEK Eğitim Merkezleri'nde düzenlenen bilgisayar kurslarına 198 muhtar katılıyor. Bilgisayar eğitimi, internet kullanımı, adrese dayalı kayıt sistemi ve bilişim teknolojisine yönelik ayrıntılı eğitim alan muhtarlar, haftada iki gün toplam 80 saat ders yapıyor. Antalyalı muhtarları ders saatinde sınıflarında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlara bilgisayar eğitimi almaktan memnun olup olmadıklarını sordu.

Başkan Türel, "Biz sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Siz de bizim bu gayretlerimize yardımcı olacaksınız. Vatandaşa en iyi kaliteli hizmeti sunmanız için bu çalışmaları yapıyoruz. Artık teknoloji gelişiyor. Bütün işlemleriniz teknoloji ortamında kısa sürede vatandaşı bekletmeden çözülecek. Her geçen gün bilgisayar ortamında sistem yenileniyor, değişiyor. Siz bu yeni sistemleri öğrendikçe işiniz çok kolaylaşacak" dedi.

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp başta olmak üzere derse katılan muhtarlar da Başkan Türel'in ziyaretinden mutlu olduklarını belirtti.

MUHTARLAR ARASINDA İNTERNET AĞI OLUŞACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin Mahalle muhtarlıklarına kurumsal bir kimlik kazandırmak için hazırladığı Mahalle Net Projesi ile Büyükşehir mücavir alanı içerisindeki muhtarlar arasında ortak internet ağı oluşturulacak.

Muhtarlar, kayıtlarını bilgisayar ortamında tutacak ve MERNİS programı üzerinden çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşa hizmette büyük kolaylık sağlanacak. İlk etapta 70 mahalle muhtarlığında ve çok kısa bir zamanda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm muhtarlıklarda altyapı oluşturulacak. Böylece her muhtar kayıtlarını bilgisayar ortamında tutacak.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?