1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muhtarlara direkt telefon hattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, muhtarlar ile belediye arasında direkt ulaşım hattı kurarak muhtarların sorunlarının kolay iletilebilmesi ve çözüm bulmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı'nın ikincisi Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür salonunda yapıldı.Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinden 75 muhtar ile 15 imamın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Akaydın, halka ve sorunlara ulaşılmasında muhtarların büyük bir öneminin olduğunu söyledi.

Amaçlarının muhtarlar ile iyi bir iletişim kurmak olduğunu söyleyen Akaydın, "Halkıyla iç içe yaşamaya özen gösteren bir belediyecilik yapacağız. Vitrin belediyeciliği yapmayacağız. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet adına bunu yapması gereken en önemli kurum da merkezi hükümetlerden çok belediyelerdir. Batılı anlamda bir belediyenin en önemli görevi sosyal hizmettir. Bu bağlamda daha farklı bir belediyecilik anlayışı getireceğiz"dedi

Muhtarların sorunlarının belediyeye daha kolay ulaştırmaları için belediye ve muhtarlıklar arasında direkt telefon hattı bağlantısı kuracaklarını söyleyen Akaydin, "Antalyalılar ile iyi bir ileşitim kuruyoruz. Başkanlık koltuğuna oturduğum gün parti rozetini çıkardım. Belediye yardımlarından hangi partiden olursa olsun herkes adil bir şekilde faydalanacak, aynı derecede yakınlık görecek. Belediye tarafından yoksul ve dar gelirli ailelere her türlü yardım dil, din, ırk, cinsiyet ve politik düşünce ayrımı gözetmeden yapılacak" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ise, böyle bir toplantı düzenlediği ve muhtarların sorunlarını dinlediği için Başkan Akaydın'a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?