1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muhtarlara ne talimat verdi?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinin din adamları ve muhtaraları ile biraraya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca Kepez ve Konyaaltı'nda görev yapan din adamları ve mahalle muhtarlarına yönelik 'Sosyal Hizmet Uygulamaları' konusunda bilgilendirme toplantısında Başkan Akaydın, belediye tarafından yoksul ve dar gelirli ailelere yapılan her türlü yardımın dil, din, ırk, cinsiyet ve politik düşünce ayrımı gözetmeden yapılacağını belirtti.

"Bir elin gördüğünü diğer el görmeyecek" diyen Başkan Akaydın, yardımların gizli olacağını söyledi. Parti kimliği ile yardım yapılmasına karşı olduklarını da ifade eden Başkan Akaydın, gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespiti konusunda muhtar ve din adamlarından yardım istediklerini kaydetti.

Açılış konuşmasında sosyal belediyeciliğin önemine de değinen Başkan Akaydın, Yarım Elma Projesi'ni anlattı. Yarım Elma Projesi'nin yarım günlük de olsa istihdam sağlamaya yönelik olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın, "Bu proje, engelliler, gençler, kadınlar ve evinde hiç iş gücü olmayana aileleri kapsıyor. Hiç bir politik yaklaşımı yoktur" dedi. Başkan Akaydın, sosyal yardımları halka aktarmak için afiş ve bilboard sistemi kullanmayacaklarına da dikkat çekti.
Başkan Akaydın, açılış konuşmasının ardından muhtarların sorularını yanıtladı. Toplu ulaşım konusunda açıklama yapan Başkan Akaydın, Antalya'nın hızlı nüfus artışı nedeniyle yoğun göç aldığının altını çizerek "Göçlerden dolayı her yıl Antalya'ya 48 bin insan gelip yerleşiyor. Ve bu insanların çoğu dar gelirliler. Bu nedenle sosyal projelerimizi gerçekleştirmek zorundayız. Bunun yanında toplu ulaşım Antalya'nın en önemli sorundur. Toplu ulaşımın iyi planlanması lazım. Kentin en uç noktalarına, kenar mahallere, erken ve geç saatlerde ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle ANTKART teknolojisini daha halkçı bir şekilde geri getireceğiz" diye konuştu.

Muhtarların yardımların nasıl yapılacağı ile ilgili bir sorusu üzerine Başkan Akaydın, amaçların bilgi envanter sistemine geçmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Antalya'nın bütün hanelerini kayıt altına almak istiyoruz. Bir ailede kaç kişi yaşıyor, geliri ne kadar, çalışan var mı? Yok mu? Bunları araştıracağız. Biz burada dil, din, ırk, cinsiyet ve siyasi görüş ayrımı gözetmeden yardım yapacağız. Sizden katkı yapmanızı bekliyorum. Yardımların doğru kişiye ulaşması gerekiyor. Bazı insanlarımız utanabilir. Bize gelemez. Bu insanları tespit ederken sizler bize ön ayak olacaksınız. Amacımız evine hiç maaş girmeyen hiç iş girmeyen ailelere ulaşmak."
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 08:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?