1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muhteşem final

PİYANO FESTİVALİ SONA ERDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, flamenkonun güçlü sesi piyanist Miriam Mendez'in verdiği konserle sona erdi.

Bu yıl onuncu yaşını kutlayan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bir konserle sona erdi. Son konserde sahne alan isim 2006 yılında da festivalin kapanışını yapan İspanyol sanatçı Miriam Mendez oldu. "Mozart Sueno Flamenco" adlı albümünü Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sunan Mendez'i dinleyiciler uzun süre alkışladı. Konser başlamadan önce festivalin kapanış konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festival boyunca salonu hiç boş bırakmayan Antalyalılara teşekkür etti.

Flamenko şarkıcıları, vurmalı çalgılar, gitar, klarnet, keman ve viyolonselden oluşan sekiz kişilik bir flamenko grubu ile sahneye çıkan Miriam Mendez, 2008'in sonlarında çıkardığı "Mozart Sueno Flamenco" başlıklı albümünü müzikseverlere sundu. Mozart'ın İspanya'nın güneyindeki Endülüs'e yaptığı hayali bir yolculuğun tasvir edildiği konserde, büyük bestecinin "Figaro'nun Düğünü", "Sihirli Flüt" operaları, 40 numaralı sol minör senfonisi ve içinde Türk Marşı'nın da yer aldığı 11 numaralı La Majör Piyano

Sonatı gibi tanınmış eserleri, Martinete, Alegrias, Solea, Tangorumba, Bulerias, Taranta ve Sevillanas gibi flamenko karakterlerinde yeniden yorumlandı. Mendez'in gerek çıplak ayakla yaptığı dans şovu gerek gözleri bağlı bir şekilde piyano çalması, dinleyiciler için konsere renk katan keyifli anlar oldu. Konser sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İspanyol sanatçı ve grubuna teşekkür plaketlerini sunmak için yeniden sahneye çıktı.

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, yaklaşık üç hafta süren maratonun ardından muhteşem bir konser ve sonrasında Antalyalı sanatseverleri buluşturan bir kapanış kokteyli ile sona erdi.

PİYANO FESTİVALİ SONA ERDİ
PİYANO FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 15:47:05
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 22:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?