22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muratpaşa Belediyesi'nde muhtarlar biraraya geldi

Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde yer alan 56 mahallenin muhtarı, meclis üyeleri ve birim müdürleri Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in başkanlığında toplandı.

Mahalle sorunlarının tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Evcilmen, "Geride bırakılan dönemde, periyodik olmasa da muhtarlarımızla sık sık biraraya geldik. Sorunların çözümü aşamasında bu toplantıların son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde, Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Saymaz da meclis üyesi olarak bizlerle. Meclis üyelerimiz, sorunların belirlenmesi ve çözümü aşamasında köprü olacak. Bu dönemde öncelikle, tüm muhtarlarımızdan mahallelerinin sorunlarını kısa, orta ve uzun erimde belirlemelerini istemiştik. Bu dosyalar bize ulaştı. Olanaklarımız ölçüsünde bunları yerine getirmeye çalışacağız" dedi. Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler de aktaran Başkan Evcilmen, bundan sonra yapılacak kapalı pazarlarda muhtarevi ve semt veznelerinin de yer alacağını söyledi.
Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Saymaz da yaptığı konuşmada, uzun yıllar muhtarlık yaptığını hatırlatarak, "Seçilmişin halinden, seçilmiş anlar. Bu yüzden meclis üyesi arkadaşlarımızla da görüş alışverişinde bulunarak, bir görev bölümü yaptık. Her meclis üyesi arkadaşımız, sorumlu olduğu mahallelerin sorunlarının çözümü için muhtarlarımızla, belediyemiz arasında bir köprü olacak. Bu çalışmanın son derece yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından muhtarlar da, mahallelerinin öncelikli sorunları hakkında Evcilmen’e bilgi aktardı. Toplantıda, Etiler Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, Başkan Evcilmen’e bir plaket verirken, Sanayi Mahalle Muhtarı Mehmet Çelikbaş da Atatürk rozeti hediye etti.
Bir sonraki muhtarlar toplantısının ise 2 ay sonra yapılması kararlaştırıldı.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 11:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?