1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muratpaşa'da yaşlılara vefa örneği

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nden yaşlılara vefa örneği. Belediye Yaşlıları Koruma Evi’ni törenle hizmete açtı.

Antalya’da sosyal belediyeciliğinin en önemli örneklerini gösteren Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlıları Koruma Evi törenle hizmete açıldı. Sosyal projeleri ile öne çıkan Muratpaşa Belediyesi’nin Güvenlik Mahallesi’ndeki Yaşlı Koruma Evi; Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, CHP eski Milletvekili Nail Kamacı, mahalle sakinleri ve yaşlıların katılımıyla açıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Güvenlik Mahallesi’nde 5 katlı bir binada düzenlediği ve Yaşlıları Koruma Derneği’nin (YAKODER) gönüllü olarak çalışmalarını sürdürdüğü Yaşlıları Koruma Evi’nin açılışında burada barınan Şeker Amca lakaplı Ramazan Uğurçalar kemanı ile şiir okudu.

Şu an 32 kimsesiz yaşlının, barınmadan sağlığına kadar her türlü gereksinimlerinin karşılandığı Yaşlı Koruma Evi’ni önümüzdeki yıllarda çok farklı boyuta taşıyacaklarına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen; “Gelişmiş ülke olmak istiyorsak, Türkiye’yi AB standartlarında bir ülke yapmak istiyorsak yaşlılarımıza değer vererek onların yaşam standartlarını yükseltmeliyiz. Gelişmişliğin en önemli kriterlerinden biri yaşlılara verilen önemdir. Ama asıl önemlisi olan cebinde parası olmayan kimsesiz yaşlılara bakabilmektir. Yaşlılarımızı böyle huzurlu, güleryüzlü gördükçe mutluluğum bir kat daha artıyor” diye konuştu.

Kurdele kesilerek hizmete açılan Yaşlıları Koruma Evi, katılımcılar tarafından incelenirken Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in eşi Dilek Evcilmen yaşlılara armağan dağıttı. YAKODER Başkanı Karataş da, Başkan Evcilmen, Meclis üyeleri Zühre Yolcu, Nuri Saymaz ve gıda yardımında bulunan Birol Polat’a teşekkür edip, plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?