22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muratpaşa'ya vergide indirim

Muratpaşa Belediyesi, 16 mahallede emlak vergisinde indirim yaptı. 

Geçtiğimiz yıl, emlak vergisinde Değer Tespit Komisyonları'nın belirlediği ve bu yıl yürürlüğe giren rakamlar, genel olarak yüksek bulunmuş ve tartışmaya nedfen olmuştu. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı, Haziran ayında belediyelere tebliğ göndererek, birim fiyatların tekrar değerlendirilmesini istedi. Muratpaşa Belediyesi'nde, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, mahalle muhtarları ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü temsilcisiyle belediye temsilcisinden oluşan komisyonun değerlendirmesi sonucu, 16 mahallede, emlak vergisi birim değerlerinde indirime gidildi. 

Komisyonun çalışmasını değerlendiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, emlak vergisi tespitlerini belediyenin tek başına yapmadığını ifade ederek, çeşitli kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değer tespitleri yapıldığını ve komisyonun 2 kez yaptığı değerlendirmede, 16 mahallede indirim kararı aldıklarını söyledi. 

İndirime gidilen mahallelerde ödenen emlak vergisinin 1. taksitindeki fazlalıklar, 2. taksitte mahsup edilecek. Vergisinin tamamını ödeyenlerin, fazla ödemeleriyse mükelleflere iade edilecek. Emlak vergisi birim değerlerinde indirime gidilen mahalleler şunlar:
Güzeloba, Etiler, Kızıltoprak, Dutlubahçe, Muratpaşa, Kızılarık, Konuksever, Yenigün, Sanayi, Meydan Kavağı, Yeşildere, Çağlayan, Tahılpazarı, Doğuyaka, Topçular ve Deniz Mahallesi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 19:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?