1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mustafa Akaydın resmen başkan

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını açık ara farkla kazanan CHP'li Mustafa Akaydın, mazbatasını bugün teslim aldı. Antalya Adliyesinde İl Seçim Kurulu Başkanı Fahris Özsoy'dan mazbatasını alan Başkan Akaydın'a CHP İl Başkanı Ömer Melli, il yönetim kurulu ve milletvekillerinden oluşan kalabalık bir gurup eşlik etti.

İl Seçim Kurulu çalışanlarına ve üyelerine teşekkür eden Akaydın, Antalya'da seçimlerin huzurlu ve sakin bir ortamda geçtiğini söyledi. Antalya'da yerel iktidarın el değiştirmesi büyük coşku yarattı. Antalya'nın yeni belediye başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, bugün seçim sonuçlarının tasdik belgesi olan mazbatasını teslim aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Fahris Özsoy ile üyelere teşekkür eden Akaydın, ''Bizlere hoş bir seçim ortamı sağladınız. Sizleri çok yorduk. Partimiz, şahsım ve Antalya halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum'' dedi. Tutanağın Antalya'ya ve demokrasiye hayırlı, uğurlu olmasını ifade eden Akaydın, hayatında ilk çok
önemli belgenin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğüne atama kararnamesi olduğunu belirtti.

HALKIN TAKDİRNAMESİNİ ALDIM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkının atama kararnamesini aldığını anlatan Prof.Dr Akaydın, 'Bu da halkımın bana layık gördüğü onur. Çok mutlu ve gururluyum' dedi

Akaydın daha sonra Antalya Barosu'nun kafeteryasında Baro Başkanı Zafer Köken ve avukatlarla çay içti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Akaydın, büyükşehir belediyesinde yarın devir teslim töreni yapılacağını ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini ziyaret edeceğini bildirdi.

Akaydın, bu ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını ve onurlandırdığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?