1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mutfakta Meis-Kaş çekişmesi!

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Akdeniz mutfağı yemek yarışmasında Meisli ve Kaşlı yarışmacılar birincilik için mutfağa girdi.

Antalya'da bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Kaş-Likya Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Mutfağı yemek yarışması düzenlendi.

Belediye çay bahçesinde düzenlenen yarışmaya Yunanistan'ın Meis Adası'ndan 5, Kaş'tan ise 27 yarışmacı katıldı. Çeşitli kategorilerde yapılan yarışmada Meisli ve Kaşlı yemek ustaları birincilik için mücadele etti.

Soğuklar kategorisinde Ayşe Sarıca, Antalya usulü 'Hibeş' ile birinci oldu. Sıcaklar kategorisinde ise Talat Can Poyraz yine Antalya usulü 'Keşkek' ile birinciliği, Meis Adası'ndan Maria Ziva Souzovkalcix ikinci olurken, tatlılar kategorisinde ise Sedat Yıldız kızartılmış dondurma ile birinci oldu.

Törende konuşan Meisli Maria Ziva Souzovkalcix, "Türk ve Yunan yemekleri birbirine çok benziyor. Seneye bu yarışmada mutlaka birinci olacağım" dedi.
Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve Meis Belediye Başkanı Pavlov Panagiris tarafından verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 12:06:58
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?