22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Müvekkilini vuran avukata 10 yıl

Antalya'da, geçtiğimiz mayıs ayında müvekkilini tabancayla vurarak ağır yaralayan Antalya Barosu avukatlarından E.A, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Bugün Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, E.A'nın uzun süredir müvekkili olan ve kaybettikleri bir davayla ilgili Remzi Gönüllü'yü 23 Mayıs 2006 tarihinde Sanayi Mahallesi'nde tartıştıktan sonra tabancayla vurarak yaralamıştı.
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlamasıyla yargılanan E.A. duruşmadaki savunmasında, kaybettikleri davanın Yargıtay'daki temyiz süreci devam ederken, dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunan müvekkili Remzi Gönüllü'nün, kendisini sürekli tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. Bu nedenle olay günü buluştuktan sonra çıkan kavga sırasında birbirlerine tabancayla karşılıklı ateş açtıklarını ileri sürülen E.A, kendisini korumaya çalışırken, Remzi Gönüllü'nün sırtından giren kurşunla yaralandığını söyledi. 

Mahkeme Heyeti, sanık E.A'nın duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, 10 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 23:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?