16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Muz üreticisi zor durumda

GAZİPAŞA İLÇE TARIM MÜDÜRÜ HASAN ASLAN:

Gazipaşa ilçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, 11 bin dönüm alanda 40 bin ton muz üretimi yapıldığını belirterek, “Muzu üretiyoruz ancak fiyat sıkıntımız var. 15 yıldır aynı fiyata muz satıyoruz” dedi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Tarım Müdürü Hasan Aslan, yıl içerisinde 40 bin ton muz üretimi yaptıklarını ve hava sıcaklığının artması nedeniyle muzların olgunlaştığını belirtti.

Bu durumun fiyatları olumsuz yönde etkilediğini belirten Aslan, “Bin muz üreticisinin bulunduğu ilçemizde, 10 bin dönüm açık, bin dönüm de kapalı alan olmak üzere toplam 11 bin dönüm arazide, yıllık 40 bin ton muz üretiliyor. Yıllar önce muzun hasadı yılbaşında biterken, son yıllarda bu süresi Mart ayına kadar uzadı. İlçemizdeki iklim şartları ve topraklar muz üretimi için uygun. Ancak serbest ticaret olduğu için ilçemize ve bizim muz sattığımız bölgelere dört mevsim ithal muz geliyor. Bu nedenle bizim muzlar, 15 yıldır yaklaşık aynı fiyata satılıyor. Toptancının, üreticiye kilo başı verdiği para 1 lira 20 kuruş. Muz fiyatlarının artabilmesi için ithal muza kota getirilmesi şart. Aksi halde 5 yıl sonra da aynı paradan muz satmak zorunda kalabiliriz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 09:04:19
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 09:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?