22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Muz üretiminden 50 milyon TL gelir

MUZ ÜRETİMİNDEN 50 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLDİ

Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Hasan Aslan, "Muz sezonu iyi geçti. İlçede üretilen 40 bin ton muzdan 50 milyon TL gelir elde edildi" dedi.

Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Hasan Aslan, ilçede bin dönümü kapalı, 10 bin dönümü de açık alanda olmak üzere toplam 11 bin dönüm arazide muz üretimi yapıldığını söyledi. Aslan “İlçede yıllık 40 bin ton muz üretiliyor. Son dönemlerde muz üreticiliğine ilgi çok fazla ancak üretim alanı sınırlı olduğu için herkes bu işe yönelemiyor. Bu yıl muz sezonunda üreticinin yüzü güldü. Muzun toptan kilogram satış fiyatı 1.25-1.40 TL arası, pazarda ise 2-2.5 TL'den satılıyor. Hasat dönemi Eylül-Mart ayları arası olan muz artık 12 ay üretilebiliyor. Bu yıl üreticilerimiz muzdan 50 milyon TL gelir elde etti" dedi.

İlçede muz üretiminin daha sistemli bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Gazipaşa Tarım İlçe Müdürü Hasan Aslan, "Muz işi kazançlı bir iş haline geldi. Alanya'da Muz Üreticiler Birliği var ancak ilçemizde böyle bir kurum şuana kadar oluşturulamadı. Yani ilçemizde birlik beraberlik işi zayıf" diye konuştu. Gazipaşa'dan muz ihracatının yapılmadığını da belirten Aslan, "Bizim ürettiğimiz muz ülke içerisinde tüketiliyor. Muz oranı, ülkemizin bile ihtiyacını karşılayamıyor” dedi.

MUZ ÜRETİMİNDEN 50 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 16:35:05
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 17:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?