21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Müzayededen 117 bin 500 TL gelir

ENGELLİLER YARARINA MÜZAYEDE 117 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Engelli Bireyler Derneği tarafından düzenlenen engelli bireylere yardım yemeğinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi.

Engelliler yarına yapılan müzayede ise 117 bin 500 TL gelir elde edilirken, eski bakanlardan İsmet Sezgin'in oyuncu Nilgün Belgün'le yaptığı dans, geceye damgasını vurdu.

Döşemealtı'nda ilk kısmı tamamlanarak hizmete açılan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne yardım amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireyler Derneği tarafından Ramada Otel'de düzenlenen yardım yemeği, yardımsever vatandaşlar, sanatçılar, işadamları, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve medya temsilcilerinin buluştuğu özel bir ortamda gerçekleşti.

Büyük bir dayanışma örneğinin gösterildiği geceye, Cahit Berkay, Vedat Sakman, Gökhan Kırdar, Gül Erda, Tuğba Özay ve Onur Akın müzik ve şarkıları, Tamer Levent ve Kenan Işık'ın okuduğu şiirlerle renk kattı. Eski bakanlardan İsmet Sezgin'in tiyatro oyuncusu Nilgün Belgün'le yaptığı dans ilgiyle izlendi. Geceye ünlü oyuncular Nehir Erdoğan ve Engin Çağlar da katıldı.

DİĞER KENTLERE ÖRNEK OLACAK

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğuna dikkat çekerek, Engelliler Merkezi'nin bu bölgenin en önemli rehabilitasyon merkezi olacağını söyledi. Yapımında son aşamaya gelinen merkezin, rehabilitasyon yanında eğitim hizmeti verecek bir kurum, aynı zamanda bir okul olarak da hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Akaydın, projenin Türkiye'nin diğer kentlerine de örnek olacağını belirtti.

Engelli Bireyler Derneği Başkanı Gürsel Karabayır da engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bu tür merkezlerin yönetimleriyle bir araya geldiklerini, merkezin Avrupa standartlarında hizmet vermesi için her türlü hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

Gecede konuşan eski bakanlardan İsmet Sezgin ise “Bir insanın sorunu hepimizin sorunudur” diye sözlerine başladı. Sezgin, büyük bir yaraya parmak bastıkları ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireyler Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

ENGELLİLERİN ONUR LİSTESİ

Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne en büyük katkıyı sunan işadamı ve yardımsever vatandaşlara Engelli Bireyler Derneği yöneticileri tarafından onur plaketleri sunuldu.

Ramada Otel sahibi Fikret Karakaş'a, Aktüel Organizasyon adına Okan Kaya'ya

Antalya Halk Ekmek adına Mehmet Nükte'ye, Ayşe Kantarcılar'a, Engelli Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Günseli Akaydın, Güney İlaçlama sahibi Halil Zeybek'e, Emo Optik adına Osman Önal'a, Reksan Reklam adına Erkan Saltoğlu'na, ANSET Ltd. Şti. Genel Müdürü Sancar Sayın'a, Engelli Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Oğuz,

EKDAĞ A.Ş. Genel Müdürü Yıldıray Sapan'a, işadamı Ali Yılmaz'a, Çesa Medikal adına Ali Kılıç'a, işadamı Mustafa Yılmaz'a, Engelli Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özden Egel, BEMAK Ltd. Şti. adına Mehmet Çelik'e, ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın'a, Günfalt Ltd. Şti. adına Ertunga Akın'a, Medya Productıon adına Erdal Baştuğ'a, Engelli Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı, Antalyalıların 'Canan Annesi' Canan Tungar'a, ALTINSİAD adına Kemal Özgen'e, ADOPEN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak'a, DÖSİAD adına Gültekin Gencer'e dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar İşbilen, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'a, Yeşim Kuzay'a, Bahar Group adına Ali Bahar'a, Antep İnşaat adına Kadir Antep'e, Esline Manken Ajansı Sahibi Esra Keskinol'a, Denetleme Kurulu Üyesi Gülsüm Yılmaz plaketlerini sundular.

AÇIK ARTIRMADA KIYASIYA YARIŞ

Usta ellerden çıkmış değerli ürünlerin ve sanat eserlerinin satışına yönelik yapılan açık artırma son derece neşeli bir ortamda, kıyasıya bir yarış içinde gerçekleşti. Toplam 117 bin 500 TL gelir elde edilen açık arttırmada, Ressam Muzaffer Akyol'un iki tablosundan 'Ölmez Ağacı - Mustafa Kemal Ağacı' adlı tablosu işadamı Mustafa Yılmaz tarafından 20 bin TL'ye; 'Çiçek Çocuğun Büyük Sorusu' adlı tablosu işadamı Mustafa Sak tarafından 15 bin TL'ye,

Modacı Erol Albayrak'ın eserlerinden 'Umut Çiçek Açıyor' adlı kıyafet Ali Peker tarafından 12 bin TL'ye, 'Venüs' adlı kıyafet ünlü oyuncu Nehir Erdoğan tarafından 12 bin TL'ye, Türkiye'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Ara Güler'in imzasını taşıyan 'Eski İstanbul Kahvehaneleri' adlı orijinal fotoğraf Sancar Sayın tarafından 15 bin TL'ye,

Yayıncı Fahri Özdemir'in AKSAV'a bağışladığı koleksiyondan alınan Turhan Selçuk imzalı orijinal karikatür Hüseyin Aydoğan tarafından 16 bin TL'ye, Engin Çağlar'ın Çağlar'ın Dilan dizisinde giydiği yelek Feyzullah Orak tarafından 6 bin TL'ye, Tufan Dağıstanlı'nın 'Kuşlar' adlı koleksiyonunun nadide parçalarından biri olan el yapımı seramik kuş Yıldıray Sapan tarafından 7 bin 500 TL'ye, Ressam Özcan Çeltik'in '642' adlı tablosu Kadir Antep tarafından 14 bin TL'ye satın alındı.

ENGELLİLER YARARINA MÜZAYEDE 117 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ
ENGELLİLER YARARINA MÜZAYEDE 117 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ
ENGELLİLER YARARINA MÜZAYEDE 117 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ
ENGELLİLER YARARINA MÜZAYEDE 117 BİN 500 TL GELİR ELDE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 14:17:05
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 15:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?