21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Müzik ve ışığın dansı

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda her akşam Gösteri Havuzu'nda müzik, ışık ve görüntü eşliğindeki suyun dansı ilgi ile izleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antepe İnşaat A.Ş'nin sorumluluğundaki Gösteri Havuzu'nda, hafta içi saat 21.00'de, hafta sonu ise 19.00 ve 21.00'de olmak üzere ikişer kez yapılan etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nı hareketlendiriyor. Gösterileri, her yaştan yüzlerce Antalyalı ile birlikte turistlerde büyük bir ilgi ile izliyor. Su, müzik ve görüntünün harmonisinden oluşan gösteri için 35 sabit, 39 frekans kontrollü su pompası kullanılıyor.

En son teknoloji eseri projeksiyon sisteminin su perdesine yansıttığı görüntülere, güçlü ses düzeni eşlik ediyor. Cumhuriyet Meydanı Gösteri Havuzu'ndaki gösterileri gerçekleştirilmesini bilgisayar operatörü, elektronikçi, elektrikçi ve mekanikçilerden oluşan bir ekip sağlıyor.

Hababam Sınıfı'ndan Kalinka'ya, Şehitler Şiiri'nden 10. Yıl Marşı'na
Antepe A.Ş ekipleri, Cumhuriyet Meydanı Gösteri Havuzu'ndaki ışık, ses ve görüntü ile suyun dansı eşliğinde, izleyicilere özel olarak hazırlanmış 13 eser sunuyor. Bunlar arasında Hababam Sınıfı, 10. Yıl Marşı, Kalinka, Fazıl Say'ın Nazım Hikmet Oratoryosu'ndaki Kuvayı Milliye Şehitleri Şiiri yer alıyor. Atatürk'ün değişik fotoğrafları su perdesine yansıtılıyor. Ayrıca Antalya'nın görüntüleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtım videoları da ışık ve ses eşliğinde su perdesinde gösteriliyor. Yaklaşık 30 dakika süren gösteride, özellikle Şehitler Şiiri ile 10. Yıl Marşı'na, meydanı dolduranlar alkışlarla eşlik ediyor. Dini ve milli bayramlarda özel gösteriler gerçekleştiriliyor.

Antepe İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Bülent Özkaya, Cumhuriyet Meydanı Gösteri Havuzu'ndaki etkinliklerin gördüğü ilgiden mutlu olduklarını söyledi. Özkaya, gösterileri yeni eserlerle zenginleştirerek sürdüreceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2011 Çarşamba 13:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?