22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MYO 30 öğrenci alacak

MYO AŞÇILIK PROGRAMI 30 ÖĞRENCİ ALACAK

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, Manavgat Meslek Yüksekokul Müdürü (MYO) Prof.Dr. Ali Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek yeni kurulan Aşçılık Programı ile ilgili bilgi aldı.

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan ve Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi E. Köksal Sezgin’i ziyaret ederek, bilgi aldı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Erdoğan, "Manavgat Yüksekokulu'na yaptığımız planlamada bu bölümün açılması gündemdeydi. Manavgat gibi turizm ile iç içe olan bir kentte bu bölümün olmaması büyük bir eksiklikti. Bu yıl açtığımız Aşçılık Programı, Türkiye'deki mevcut 30 bölüm arasında henüz ilk yılda en çok tercih edilen ikinci okul oldu.

Ancak Aşçılık Programı açmak diğer bölümler gibi bir salon, projeksiyon ve bir tahta ile açılabilecek bir bölüm değil. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 150 metrekarelik bir Uygulama Mutfağı kurulması için elimizden gelen gayreti gösterdik, sponsorlar ile tüm eksiklerini tamamladık. 13 Eylül de eğitim için hazır hale gelecek olan Uygulama Mutfağı ilk yıl 30 öğrenciye eğitim verecek” dedi.

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, aşçılıkta uygulamanın çok önemli olduğunu belirterek, “Bizim zamanımızda ustalarımızdan bilgi almak ve meslek öğrenmek için her türlü fedakârlığı yapmaktan kaçınmazdık. Deyimi yerinde ise bir tarifi alabilmek için binbir takla atardık. Yeni nesil bilişim çağında yaşadığı için bu yönden çok şanslı. Biz Manavgat Aşçılar Derneği olarak gerek eğitim ve gerekse tedarik konusunda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

MYO AŞÇILIK PROGRAMI 30 ÖĞRENCİ ALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 10:09:02
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 14:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?