22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MYO öğrencileri mantar tesisinde

KORKUTELİ AÜ MYO ÖĞRENCİLERİ, MANTAR ÜRETİM TESİSİNDE

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı ve Mantarcılık Programı öğrencileri, mantar kompost üretim tesisinde gezip yetkililerden bilgi aldı.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı ve Mantarcılık Programı öğrencileri, kompost üretimini yerinde görmek için öğretim görevlisi Dr. Halil Demir ve öğretim görevlisi Dr. İlker Sönmez önderliğinde Özdal Kompost Üretim Tesisleri’ne yetkililerden bilgi aldı. Mantar kompost üretim tesisinde firma yetkilileri tarafından üretiminin aşamaları hakkında bilgiler alan öğrenciler, fermantasyon aşaması ve pastörizasyon odalarına kompostun aktarılmasını izledi.

Mantarcılık Programı Koordinatörü Dr. Halil Demir de “Ülkemizde mantarcılık açısından Korkuteli’nin ayrı bir önemi vardır. Toplam mantar ve kompost üretiminin yarısı bu bölgede yapılmaktadır. Mantarcılık programı yeni bir bölümüz. Ancak hızla mantarcılığımıza hizmet verecek öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ilgili ders alan hem bahçe tarımı hem de mantarcılık programı öğrencilerimizi sıkı sık sektör firmalarını tanımaları ve uygulamaları görmeleri için geziler düzenliyoruz” dedi.

KORKUTELİ AÜ MYO ÖĞRENCİLERİ, MANTAR ÜRETİM TESİSİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 11:20:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 13:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?