22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MYO'ya destek çağrısı

MYO'YA DESTEK ÇAĞRISI

Gazipaşa'da bu yıl hizmete açılan M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ufuk Durna, okulun mevcut durumu ve hedefleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Doç.Dr. Ufuk Durna yaptığı açıklamada, M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu'nun 5 öğretim görevlisi, 4 idari personel ve 36 öğrenci ile 2010-2011 eğitim ve öğretim yılına başladığını bildirdi. Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 öğretmen ile katkıda bulunduklarını ifade eden M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ufuk Durna, açıklamasında "Öğrencilerimizden 5'i Gazipaşalı olup, diğerleri Türkiye'nin değişik illerinden geldiler. Öğrencilerimizden 16'sı Gazipaşa Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde yemekleri de verilerek, son derece uygun fiyatlarla kalıyorlar. Diğerleri ise genellikle ev tutmayı tercih ettiler" ifadelerini kullandı. En önemli sorunun bir türlü tamamlanamayan okulun son iki katının inşaatı olduğunu bildiren Doç.Dr. Durna açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bilindiği gibi okulumuza adını veren aile, söz verdikleri gibi ilk iki katın inşaatını tamamladı. Son iki katın kaba inşaatı İlçe Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi tarafından tamamlandı. Şimdi sadece ince işleri kaldı. Çok fazla bir masraf olmadan bitirilebilecek düzeyde. Ancak şu ana kadar gerek Kaymakamlık, gerekse Belediye bütün gayretlerine rağmen, kısıtlı bütçeleri nedeniyle henüz çok fazla ilerleme kat edemedik. Bu yüzden devlet imkanlarının ötesinde özel teşebbüsün ve bireylerin desteklerine ihtiyacımız var. Ancak şu ana kadar bu yönde beklediğimiz kadar gelişme olmadı. İnşaatın bir ay içinde bitirilmesi gerekiyor. Çünkü yeni programlar açıp okulumuzu büyütmek istiyoruz. Yeni programların açılması da, öğretim kadrosunun temini, altyapının hazırlanması, program dosyalarının tanzim edilmesi, rektörlüğe sunulması, Akdeniz Üniversitesi Senatosu'ndan geçmesi, YÖK'e onay için gitmesi şeklinde oldukça zaman alıcı ve yorucu bir uğraşı gerektiriyor."

Yeni programların açılması ile Gazipaşa'ya sosyal,kültürel,bilimsel ve ekonomik yönden daha fazla katkı yapmak istediklerini ifade eden Doç.Dr. Durna, okul ile Gazipaşa'nın çok büyük ekonomik getiri elde edeceğini kaydetti. "Ortalama bir öğrencinin 750 TL harcadığı düşünüldüğünde, 2 bin öğrencinin ilçeye aylık bir buçuk milyon TL getirisi olacaktır" diyen Doç.Dr. Durna açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu rakama, idari personel ve öğretim kadrosunun katkısını da katarsak rakam daha da büyüyecektir. Bunun için çok kısa süre içinde, çok çalışmamız gerekiyor. Okul kadrosu olarak biz bu çalışmaya ve bu hedefe ulaşmaya varız. Gazipaşa'nın ileri gelenlerinden, iş adamlarından, bize her türlü katkı sağlayabilecek olanlarından fedakarlıklar beklemekteyiz. Zahmetsiz, yorulmadan, sıkılmadan, fedakarlıklarda bulunmadan bir yerlere varmak, bir şeyler ortaya koymak mümkün olmuyor. Bizim heyecanımıza ve düşlerimize ortak olacak, fikir, düşünce, öneri ve iddiasıyla bizimle birlikte yola çıkacak, kaynakları ve katkıları bulma noktasında bize öncülük edecek, idealistlere ve yol göstericilere ihtiyacımız var. Bize yardımcı olacaklara her zaman kapımız açık. Bu noktada biz, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Umut ediyorum ki, Gazipaşa bunu başaracaktır."

MYO'YA DESTEK ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:42:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 16:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?