1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Nakil böbrekle 31. yıl

NAKİL BÖBREKLE 31. YILINI KUTLADI

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Başkanı Mehmet Şahan, böbrek nakli oluşunun 31. yılını doktorlarla pasta keserek kutladı.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Başkanı Mehmet Şahan, böbrek nakli oluşunun 31. yılını geride bıraktı. Şahan, böbrek nakli oluşunun 31. yıl dönümünü doktorları, hastane çalışanları ve böbrek hastalarıyla birlikte kutladı. Çoban dayısından aldığı böbrekle hayatta kalan Şahan, "Bana 'ölürsün' diyenler maalesef benden önce öldü. Bugünlere organ bağışı sayesinde geldim. Umarım tüm böbrek hastalarına şans güler" dedi.

Nakil olduktan sonra kendini organ bağışına adayan ve kurduğu dernekle Türkiye'nin bütün illerini dolaşan Şahan, "Kayseri'de yaşayan çoban dayım Ahmet Saygılı'dan aldığım böbrekle 31 yıl önce hayata yeniden geldim. Herkes benim ölümümü beklerken, hayata yeniden 'merhaba' dedim. Türkiye'de hala binlerce kişi organ bekliyor. Organ bulunamadığı için binlerce kişi yaşamını yitiriyor. Organ bağışının artırılması için gece gündüz çalışıyoruz. Ve herkese 'Bir gün siz de organ bekleyebilirsiniz, lütfen organ bağışına duyarlı olun' diyoruz" dedi.

HASTALARA ÖRNEK OLDU

Dernek Başkanı Şahan'ın organ naklinin ne kadar önemli bir olay olduğunun canlı kanıtı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü, Nilgün Keçecioğlu ise, "Şahan'ın hikayesi organ nakli olacak hastalara moral, motivasyon vermesi açısından çok iyi bir örnek. Şahan, organ nakli olduktan sonra kendini bu işe adadı. Dernek binasında hastalara yardımcı oldu, yol gösterdi. Anadolu'dan gelen hastalara kalacak yer buldu. Bu açıda hastanemiz adına çok büyük emekleri var" diye konuştu.

Organ nakli olduktan sonra kendisini organ bağışına adayan Şahan, 1994 yılında Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Dayanışma Derneği'ni kurdu. Organ bağışını artırmak için onlarca kampanya düzenleyen Şahan, Milli Eğitim'le proje hazırlayarak okullarda organ bağışını anlattı. Doktorlarla birlikte cezaevinde mahkumlara konferans veren Şahan, kısa sürede derneğe 2 bin gönüllü üye kaydetmeyi başardı. Başka illerden gelen hastalara kalacak yer sağlayan ve ilaç bulamayan hastalara ilaç bulmalarında yardımcı olan Şahan, "Bugün biz, yarın belki siz" sloganıyla hastalarla birlikte 60 il dolaştı. Kurduğu dernek ile organ nakli olan maddi durumu yetersiz hastalara da yardım eden Şahan, amacının organ bağışını arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.

NAKİL BÖBREKLE 31. YILINI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 14:06:05
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 17:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysel çelik IP: 85.106.153.xxx Tarih : 17.03.2010 23:39:00

sıze uzun saglıklı nıce yıllar dılerım   boyle bır goreve onculuk ettınız ıcın ınsanlara umut ve destek verdınız ıcın boyle ulvi bır goreve kendınızı adamısınz saygılarımı sunarım  bende bır dıyalız hastası olarak sızınle gurur duyorum  aysel celık