22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Nakilden 4 yıl sonra anne oldu

BÖBREK NAKLİNDEN DÖRT YIL SONRA ANNE OLDU

Antalya'da, dört yıl önce böbrek nakli olan 30 yaşındaki Nihal Epbaygün anne oldu.

Böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof.Dr. Alper Demirbaş, "Bu vakamız nakil ameliyatlarının hastaların yaşam kalitesini yükselttiği ve istenirse anne bile olunabileceğinin en güzel örneğidir" dedi.

2006 yılında böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle 8 ay diyalize giren ve ardından böbrek nakli ameliyatı olan 30 yaşındaki Nihal Epbaygün, gebelik döneminde Medical Park Antalya Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tuncer ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ünal Yirmibeş tarafından takip edildi.

HAYATA KALDIĞIM YERDEN DEVAM ETTİM

Bebeğini kucağına aldığında yaşadığı mutluluğu kelimelerle ifade edemeyeceğini belirten genç anne Nihal Epbaygün, "Organ naklinden sonra kendimi hasta statüsünden çıkardım. Hayatıma kaldığım yerden devam ettim" dedi.

Nakil ameliyatını yapan Prof.Dr. Alper Demirbaş ile Doç.Dr. Murat Tuncer anne olabileceğini söylediklerinde ilk başta inanamadığını anlatan Nihal Epbaygün, şunları söyledi: "İlk aklıma gelen böbreğim ne olacak? Kullandığım ilaçlar ne olacak sorularıydı. Doktorlarım ilaçlarımı ayarladı ve annelik duygusunu yaşamamı sağladı. Çok mutluyum ve hâla heyecanlıyım."

Eşi Ramazan Epbaygün ise bebeklerine Metin Onur ismini verdiklerini ve Metin'in kendilerine şans ve mutluluk getirdiğini söyledi.

ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Hastanın doğumunu gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Op.Dr. Ünal Yirmibeş, "Gebelik öncesi takiplerde gebe kalmasının hastaya ve bebeğe zararı olmayacağını tespit ettik. Gebelik boyunca aylık kontrollerini yakından takip ettiğimiz hastamızda bir sorun yaşanmadı. Gebeliğin otuz yedinci haftasında hastamızı sezaryen ameliyatına aldık. Anne 2 kilo 810 gram ağırlığında, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Hastamızın ve bebeğinin genel sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu ifade edebilirim" dedi.

EN GÜZEL ÖRNEK

Hastanın 2006 yılında böbrek naklini gerçekleştiren Prof.Dr. Alper Demirbaş, şöyle konuştu: "Organ naklinden sonra nakil hastasının normal hayatına devam ediyor olması hatta hastamızda olduğu gibi çocuk sahibi olmasıyla organ nakli ameliyatlarının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vaka, nakil ameliyatlarının, hastaların yaşam kalitesini yükselttiği ve istenirse anne bile olunabileceğinin en güzel örneğidir."

BÖBREK NAKLİNDEN DÖRT YIL SONRA ANNE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:36:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 15:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?