21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Nar, alıcısını dalında buluyor

Antalya'da, narenciye ve örtü altı sebze üretimi yapan çiftçilerin alternatif geçim kaynağı arayışı, narla son buldu. Ege ve Akdeniz sahillerinde üretilen nar, son yılların en gözde meyvesi haline geldi. 

Yurt içi ve yurt dışında iyi bir pazar bulan narın, ham olarak tüketilmesinin yanı sıra suyunun da üretilmesi, bu meyvenin tüketim alanını genişletti. Özellikle kırsal alanda üretimi yapılan bu meyve, tüccarların bulunmaz meyvesi haline geldi. Nar üreticileri, "Bu yıl, ürünlerimizi dalında 1,5 YTL'ye kadar sattık. 

Fiyatlardan çok memnunuz. Umarız her yıl böyle olur" dedi. Tüccarlar da çiftçiye iyi fiyat verdiklerini belirterek, "Dalında 1,5 TYL'ye kadar nar aldık. Ancak dalında aldığımız 50 Ykr'lik meyve de var. 

Amacımız, çiftçilerimizin ürünlerini çok iyi şekilde değerlendirmek. Nar, yurt içi ve yurt dışında pazar bulan bir meyve. Bu yüzden, şimdilik iyi gelir getiriyor. Üreticilerimizden tek isteğimiz, meyve üretiminde, sebzede olduğu gibi zamansız ve yanlış ilaç kullanmamalarıdır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 19:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?