1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Narkotikten zehir tacirlerine darbe

Diyarbakır'dan Antalya'ya 200 kilo esrar getiren 1'i Ukraynalı kadın 3 kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Bürosu ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. Narkotik ekipleri Diyarbakır'dan okulların açılmasıyla birlikte kente yüklü miktarda esrar getirileceği bilgisi üzerine yaptığı çalışmada Diyarbakır'dan iki gün önce bir aracın 1'i kadın 3 kurye ile yola çıktığını belirledi.

Kentin giriş çıkış noktalarını tutan polisler dün öğle saatlerinde Aksu Köprüsü üzerinde içerisinde 3 kuryenin ve esrar çuvallarının olduğu otomobili
durdurmak istedi. Ancak polisin 'Dur' ihtarına uymayan zehir tacirleri, 07 FD 646 plakalı araçla Serik İlçesi Gebiz yolunda kaçmaya başladı.

Zanlılar araçlarında bulunan esrar çuvallarını atarak ekiplerden kurtulmaya çalıştı.
Bu sırada atılan çuvallardan kaçmaya çalışan bir polis aracı şarampole yuvarlandı. Kazada bir polis memuru hafif yaralandı. Uzun süren kovalamacanın ardından polisler şüphelilerin olduğu araca çarparak durdurdu.

Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken otomobil içerisinde 200 kilo esrar bulundu. Gözaltına alınan Ukrayna uyruklu kurye Anastasia S., Sebahattin E. ve Serdar E. önce doktor kontrolüne ardından Narkotik Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Olayı geniş çaplı soruşturan polis, dört kişiyi daha gözaltına aldı.

Polis kameraları tarafından operasyon kayda alındı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 16:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?