22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Nazım Hikmet heykeli açıldı

ANTALYA'DA NAZIM HİKMET HEYKELİ AÇILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a yaptırılan 'Nazım Hikmet Hapiste' isimli heykelin açılışı ünlü sanatçıların katılımı ile gerçekleşti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazım Hikmet'in ölümünün 47. yıl dönümü nedeniyle Karaalioğlan Parkı'nda yaptırılan heykelin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı ve oyuncu Rutkay Aziz, sinema sanatçısı Tarık Akan, Doğa Rutkay, Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, yazar Fikret Otyam ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un tasarladığı heykelin kaidesinde şairin şiirlerine de yer verildi. Antalya'da 1975 yılında işçi heykeli yaparken çeşitli saldırılara maruz kaldığını ancak Antalyalıların kendine ve heykele sahip çıktığını belirten Heykeltıraş Aksoy, "Antalyalılara bir minnet borcum vardı. Benim o dönem yaptığım heykel Antalyalılar sayesinde hala yaşıyor. Bugün açılan heykel ile Nazım Hikmet'i burada yaşatacağız" dedi.

Heykelin açılışında vatandaşların alkışları eşliğinde konuşan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı ve oyuncu Rutkay Aziz, Antalya'ya bu heykeli kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a ve Antalyalılara teşekkür eden Aziz, "Demokrasinin, insanlığın, kardeşliğin, özgürlüğün onurlu mücadelesini vermiş olan bu şairin heykeli Antalya'ya, Antalya da heykele yakışıyor. Biz Nazım'ı Antalya'da yaşattığımız için mutluyuz" dedi.

Rutkay Aziz sözlerini şöyle sürdürdü: "Nazım bizi bağışlasın, 68 yıl sonra yurttaşlık hakkını alabildik. Yine bizi bağışlasın siyasiler onun fikirlerini ve mısralarını kullanarak hiç hak etmedikleri biçimde Nazım'ı sömürmeye kalktılar. Bu nedenle bizi affetsin"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Nazım Hikmet'in heykelini açmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Çocukluk ve gençlik yıllarında Nazım Hikmet'in şiirleriyle büyüdüğünü ifade eden Akaydın, Nazım'ın ölümünün 47. yılında heykelini ve büstünü açmaktan ve Antalya'ya kazandırmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından parkın içerisinde yapılan 'Nazım Hikmet Hapiste' heykeli, ünlü sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz, Arif Sağ, Doğa Rutkay ve Başkan Mustafa Akaydın tarafından açıldı.

ANTALYA'DA NAZIM HİKMET HEYKELİ AÇILDI
ANTALYA'DA NAZIM HİKMET HEYKELİ AÇILDI
ANTALYA'DA NAZIM HİKMET HEYKELİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 20:06:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?