16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Nazım Hikmet'in heykeli dikilecek

ANTALYA'YA NAZIM HİKMET HEYKELİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet'in ölümünün 47'inci yıldönümünde kente heykelini dikecek.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından tasarlanan 'Nazım Hikmet Hapiste' adlı heykel, Karaalioğlu Parkı'nda Hıdırlık Kulesi yanında birinci miradorda 3 Haziran'da törenle açılacak.

Dört metre boyunda olan heykelde bir duvar ve duvarın ortasında bir bant bulunuyor. Bant kısmına Nazım Hikmet'in bronz dökümden heykeli, alt kısımda çelik levha üzerinde şiirleri yer alıyor.

Heykeltraş Mehmet Aksoy, Nazım Hikmet'in şiirlerinden yola çıkarak hazırladığı heykel ile ilgili olarak, "Nazım Hikmet yıllarca kalın duvarlar, demir parmaklıklar içerisinde hapsedildi. Ancak, bu olay onun ve şiirlerinin tanınmasına engel olamadı. Nazım Hikmet'i tüm dünya tanıdı. Nazım Hikmet heykelini şiirleriyle donattık" dedi.

NAZIM HİKMET ORATORYOSU

Aynı gün, Nazım Hikmet'in ölümünün 47'nci yıldönümü nedeniyle Fazıl Say yönetiminde Genco Erkal ve Sertab Erener'in katılımıyla 3 Haziran'da 'Nazım Hikmet Oratoryosu' sahnelenecek. Nazım Hikmet şiirleri ve Fazıl Say'ın müziği ile bir sanat şöleni olan 'Nazım Hikmet Oratoryosu' Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Piyanoda Fazıl Say'a konserde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. Konserde şiirde Genco Erkal, vokalde Sertab Erener sahne alacak.

NAZIM'IN ESERLERİ İLE BÜYÜDÜM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Nazım Oratoryosu'nu Antalya'da düzenlemek ve Nazım Hikmet heykelini dikmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nazım Hikmet'in eserleri ile büyüdüğünü anlatan Akaydın, "Antalya adına büyük bir eksikliği gideriyoruz. 'Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu vatan bizim' diyen büyük üstadın ne yazık ki Antalya'da anıtı yoktu. Biz bu eksikliği gidererek ustaya gönül borcumuzu ödemek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 12:40:03
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 14:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?