21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Nebil Özgentürk'le belgesel tarihi

NEBİL ÖZGENTÜRK'LE BELGESEL TARİHİ

Belgesel yapımcısı ve televizyoncu Nebil Özgentürk, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Televizyonculuk, Medya ve Belgeselcilik' konulu söyleşide Antalyalılarla buluştu. .

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen etkinlik öncesi Antalyalılar Özgentürk tarafından hazırlanan 'Latife Hanım' belgeselini izledi. Belgesel yapımcılığı ve televizyonculuk konusunda deneyimlerini Antalyalılarla paylaşan Özgentürk, son yıllarda televizyonlarda, belgesele verilen önemin azalarak, magazin programlarının ön plana çıktığını belirtti. Özel hayatların artık deşifre edilir bir hal aldığını ve bunun iyi bir şey olmadığını ifade eden Özgentürk, “İnsanların özel hayatları korunmalı. Bu konuda, magazin programları ve haberlerde, sıkça örnekler izliyoruz” dedi.

Latife Hanım belgeselinin bu konuda çok önemli bir ibret unsuru olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Nebil Özgentürk, “Latife hanım 50 yıl boyunca susarak, kendisine teklif edilen çok yüksek meblağlara rağmen, evliliği hakkında tek bir röportaj vermedi. Bu ona olan saygıyı bir kat daha artırıyor” diyerek, yeni kuşaklara bu belgeselin aktarılması gerektiğini vurguladı.

Antalya'da son yıllarda kültür ve sanat adına çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Nebil Özgentürk Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

NEBİL ÖZGENTÜRK'LE BELGESEL TARİHİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 17:44:02
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 17:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?