8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Nehir operasyonuna 9 tutuklama

Antalya ve ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan “Nehir” adlı operasyonda, gasp ve hırsızlık suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 kişiden 9'u tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 28 Şubat gecesi Antalya'da 20 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda yakalanan 12 kişinin ifadelerinin alınması, adliyede gece geç saatlere kadar devam etti. Savcılık, zanlıları tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Çetenin elebaşı olduğu iddia edilen Nurettin K. ile diğer zanlılar Alim K, Ramazan K, Murat Ş, Abdulkerim A, Serdar B, Mahmut Ş, Erdal U. ve Hasan Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, diğer 3 zanlıyı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. “Nehir” operasyonunda yakalanan zanlıların sorguları sonucu, Antalya il merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri 6 ayrı silahlı gasp ve 8 ayrı iş yerinden hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirilmişti.

Zanlıların Öğretmenevleri ve Fener mahallelerinde depo olarak kullandıkları iki evde, 6 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca (üçü kuru sıkıdan bozma), 84 fişek, 12 cep telefonu, 8 batarya, 17 lüks saat, 12 bilgisayar ve aksesuarları, 8 deri mont, 2 kürk, bir dizüstü bilgisayar, 11 matkap, 2 spiral kesme makinesi, 2 otomobil teybi, 5 VCD, iki ayrı bilgisayar kasası, 3 LCD televizyon, 2 kar maskesi, bir kelepçe, 33 lüks çakmak, 42 yabancı içki, bir oksijen tüpü, bir demir kesme makası ve 3 sahte kimlik ele geçirilmişti.


AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 14:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?