21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Nemli ve sıcak hava bunalttı

ANTALYA'DA NEMLİ VE SICAK HAVA BUNALTTI

Hissedilen hava sıcaklığının 42 dereceye, nem oranının yüzde 70'lere ulaştığı Antalya'da, vatandaşlar ve kentte tatil yapan turistler su parklarında ve denizde serinlemeye çalışıyor.

Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yüzde 74'lük yüksek nem oranı nedeniyle hissedilir hava sıcaklığının 41 dereceye ulaştığı turizmin gözde merkezlerinden Antalya'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, havuz ve denize koşuyor. Deniz veya havuza gidemeyenler ise ağaç gölgelerinde uyumayı tercih ediyor.

Yüksek nem oranı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken vatandaşların serinlemek amacıyla su parklarına akın etmesiyle uzun kuyruklar oluştu. Su parkına gelen yerli ve yabancı turistler, kaydırak, dalga havuzu ve yapay şelale altında eğlendi. Bir su parkında görevlilerin kırmızı kuyruklu papağanla müşterilerini eğlendirmesi de dikkatleri çekti. Su parkında özel olarak hazırlanan küvetlerde bulunan doktor balıklara turistlerin ilgisi de devam ediyor.

SAHİL DOLDU

Konyaaltı sahili ise Ramazan'a sayılı günler kalması ve hafta sonu olması nedeniyle doldu taştı. Tatilciler, deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkardı. Çocuklar ise sahilde kumla oynayıp deniz içine yerleştirilen bot ve yapay kaydırakta eğlendi.

Avusturya'dan tatile gelen Melek Demirdaş, güneş ve havuzun tadını çıkardıklarını ifade ederek, "Deniz ve havuz olduğu sürece sıcak ve bunaltıcı hava bizi etkilemiyor. Serinlemek için deniz ve havuza geliyoruz. Ayrıca alışverişe gidiyoruz, geziyoruz, her yıl olduğu gibi Antalya'nın tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.

"HAVA BİZİM İÇİN SICAK DEĞİL"

Velika Kladuga, Rusya'dan iki haftalığına Antalya'ya geldiklerini söyleyerek, "Burada unutulmaz duygular yaşıyoruz. Güzel programlar var, çok eğleniyoruz. Havuzda jimnastik yapıyoruz, denize gidiyoruz. Tatil çok güzel. Hava bizim için çok sıcak değil" şeklinde konuştu.

Şadiye Beşe (50) ise, sıcak hava nedeniyle evlerin çok sıcak olduğunu kaydederek, "Sıcaktan etkilenmemek için klima açıyoruz. Bunun yanında sabah erkenden denize gelerek serinliyoruz" dedi.

Almanya'nın Hamburg şehrinden 1 aylığına Antalya'ya tatile gelen Döne Ergül (38) de tatillerinin son gününde deniz ve güneşin keyfini çıkardıklarını söyledi. Ergül, sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltmak için denize geldiklerini kaydetti.

Konyaltı Caddesi'nde bisikletine monte ettiği plaj şemsiyesi ile seyir halinde olan bir vatandaş ise ilginç görüntülere sahne oldu.

ANTALYA'DA NEMLİ VE SICAK HAVA BUNALTTI
ANTALYA'DA NEMLİ VE SICAK HAVA BUNALTTI
ANTALYA'DA NEMLİ VE SICAK HAVA BUNALTTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 15:48:04
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 18:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?