16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Nevruz'u fidan dikerek kutladılar

NEVRUZ'U FİDAN DİKEREK KUTLADILAR

Antalya'nın Alanya İlçesinde, Nevruz kutlamaları çerçevesinde üç bin adet fidan toprakla buluştu.

Alanya İlçesine bağlı İspatlı köyünde düzenlenen 21 Mart Nevruz kutlamalarına Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve öğrenciler katıldı. Çavuşoğlu ve Yıldız adına da birer adet fıstık çamı fidanının toprakla buluştuğu törende, dikilen 500 fidanın maliyeti Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu tarafından karşılandı.

Nevruz töreni ve fidan dikiminin bir arada gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Nevruz atalarımızdan kalma Türk geleneğinin en güzel parçalarından biri" dedi. Yıllardır yasak olan Nevruz'un artık özgürce kutlanmasının çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de Nevruzun sadece belli bir etnik kökene aitmiş gibi bir izlenim var ama bu yanlış bir düşünce. Nevruz, Orta Asya'dan beri süre gelen kardeşlik ve birlik bayramıdır. 50

yıl önce Türkiye'de darbeler yapılıp başbakan asılıyordu. Artık bunların yerini barış ve demokrasi ve kardeşlik aldı. Türkiye'nin yeşil olması için Alanya örnek bir yer. Bu gün küreselleşen dünyanın ikliminden sonra ormanı da sosyal yerleşimi de çok önemlidir."

NEVRUZ'U FİDAN DİKEREK KUTLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 16:55:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 08:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?