1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Noel Baba etkinlikleri sil baştan

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut'un Ergenekon davası kapsamında tutuklanması nedeniyle yapılamayan 'Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri', Karabulut'un tahliye edilmesinin ardından bu yıl yeniden yapılacak. Etkinlik kapsamında Noel Baba barış pazarı kurulacak ve Noel Baba Barış Ödülleri verilecek.

Karabulut, Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Karabulut, Antalya'yı barış ve Noel ile anılan bir kent yapmak istediklerini söyledi. Antalya'nın barışın merkezi olduğunu söyleyen Karabulut, şöyle konuştu: "Etkinliklere bugüne kadar 79 ülkeden farklı inanç ve düşüncede binlerce kişi katıldı. Bu insanların hepsi dünya barışı için bir araya geldi."

Etkinlik kapsamında Yavuz Özcan Parkı'nda 1-31 Aralık tarihleri arasında 'Barış Yolunda Noel Pazarı'nın kurulacağını anlatan Karabulut, sözlerine şöyle devam etti: "Etkinliklerin 2009 yılı konusu 'Barış yolunda Evlilik'. Bin 600 yıl önce evlenme güçlüğü çeken üç kızın Aziz Nikolas tarafından evlendirilmesinden esinlenerek bizde 31 Aralık gecesi Cumhuriyet Meydanı'nda biri Rus toplam üç çifte nikah kıyacağız."

NOEL BABA BARIŞ ÖDÜLLERİ

Karabulut, Amerika'da yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukları tespit ederek onlara yardım etmeyi amaç edinen The Santa Claus Foundation'un Başkanı Santa Claus'a yılın barış ödülünün de verileceğini belirtti. Karabulut, bu yıl Noel Baba Barış Ülkesi seçilen Macaristan'a da aynı gece ödül verileceğini açıkladı.

Antalya'nın bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirten Karabulut, geçen yıl Ergenekon davası kapsamında tutuklanması nedeniyle etkinliklerin gerçekleştirilemediğini söyledi. Karabulut, bir basın mensubunun 'bu tür etkinlikler nedeniyle mi Ergenekon kapsamında gözaltına alındınız?' sorusuna ise şöyle karşılık verdi: "19 yıldır bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bir tek geçen yıl yapılamadı. Bu sürecin etkisi oldu mu derseniz bence olumlu oldu."
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:10:41
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 13:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?