1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Noel Baba Evlilik Şöleni hayata geçti

Antalya'da bir turizm şirketi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Noel Baba Evlilik Şöleni'nde, 2 çift Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi'nde evlendi. Bir mankenlik ajansından 8 çiftin de eşlik ettiği nikahı, Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu kıydı.

Wedding City Antalya adlı şirketin Genel Müdürü Gülseren Özdemir, 3 yıldır üzerinde çalıştığı Uluslararası Noel Baba Evlilik Şöleni için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onay vermesinin ardından projesini hayata geçirdi. Noel Baba Müzesi'nde evlenmek için başvuran Sedat ve Elena Muacir ile Romen Vasile Nistor ve Rodika Vlad çiftine, Antalya'daki bir yerel mankenlik ajansından gelinlik ve damatlık giyen 8 çift eşlik etti.

BEYAZ GÜVERCİNLER BIRAKILDI

Bir tur şirketinin süsleyip gelinlik arabasına dönüştürdüğü VIP araçlarıyla gelen çiftler Noel Baba heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Noel Baba Müzesi'ndeki nikaha Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Demre Belediyesi Başkanı Süleyman Topçu ve Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu'nun yanı sıra ilçe halkındang elenler oldu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarının canlı müziği eşliğinde ayin yerine gelen 2 çiftin nikahını kıyan Başkan Topçu, ‘evet' sesi yüksek çıkmayınca tekrarlattırdı. Evlilik cüzdanlarının verilmesinin ardından dışarı çıkan çiftler, hep birlikte beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Bir ilköğretim okulu öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterisinin ardından verilen kokteylde dinlenen çiftler, hep birlikte kutlamanın yapıldığı Tekirova'daki Dolcevita Otel'e gitti.

TURİZM 12 AYA YAYILACAK

Demre'nin, turizmde hak ettiği payı alması gerektiğini belirten Demre Belediye Başkanı Topçu, Noel Baba Evlilik Şöleni projesinin bölgede turizmi çeşitlendirerek 12 aya yayacağını söyledi. Projenin daha iyi tanıtılması için aylar önceden 4 dilde hazırlanan reklam panoları ile ‘Demre'de evlenin' çağrısında bulunduklarını belirten Başkan Topçu, evlilik turizminde Demre'yi ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Antalya'nın evlilik ve balayı turizmi için bulunmaz bir kent olduğunu belirten Güllseren Özdemir ise “Kış aylarında turizmi hareketlendirmek için böyle bir yola çıktık. Bu etkinlik Antalya'da evlilik turizminin başlangıcı, işaret fişeği olacak” diye konuştu.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Noel Baba Evlilik Şöleni'ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Özdemir, “Demre'nin Altın Portakal'ı da bu şölen olacak” dedi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 10:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?