22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Norveçli yaşlılar Antalya'da yaşayacak

Norveç Devleti'nin ilgili kurumlarında barınan bakıma muhtaç yaşlılar, dönem dönem Antalya'da yaşayacaklar.

Tom Stemre başkanlığındaki İskandinav Yaşam Merkezi (Scandinavian Life Center) yöneticileri, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın ile Norveçli yaşlılar için oluşturulan proje için hazırlanan protokole imza attılar.

İskandinav Yaşam Merkezi yetkilisi Tom Stemre, Norveç halkı için Antalya'nın çok iyi bir tatil ve yaşam bölgesi olduğunu ifade ederek, Norveçlilerin aradığı tek şeyin kalite olduğunu belirtti. Stemre, "Belek'teki Gloria otelleri ve Aspendos Hastanesinde beklediğimizden fazlasını bulduk. Bizim için insan faktörü de önemli. Çalışanların, insanları mutlu etmek için ellerinden geleni yapması Antalya'yı tercih etmemize neden oldu. Bu anlaşmanın iki ülke için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İskandinav Yaşam Merkezi Türkiye Sorumlusu Oya Demirel şunları söyledi:

"Norveç hükümeti daha önce İspanya, İtalya ve Yunanistan ile bu anlaşmayı imzaladı. Şimdi de Türkiye'de bu anlaşma imzalanacak. Bu anlaşma ile Norveç'te hükümetin baktığı 25 bin kişiye Türkiye'de kaliteli yaşam sunulacak. Projenin amacı, İskandinav ülkelerinde sağlık sorunu olan kişilerin ve yaşlıların Akdeniz ülkelerinde her türlü, bakım, tedavi, rehabilitasyon ve kaliteli yaşamlarını sağlamak."

Demirel, Norveçli yaşlıların kaldıkları otelde ve sağlık hizmeti alacakları hastaneden memnun kalmaları durumunda anlaşma gereği Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde her biri 2 bin 500 kişilik Norveç köylerinin kurulacağını, bu köylerde Norveç bankasından hastanesine, üniversitesinden bakkalına kadar her şeyin bulunacağını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?