21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Norveçli'nin cenazesi ülkesine gönderildi

Antalya'nın Manavgat İlçesi Sarılar Beldesi'nde meydana gelen tüp patlamasında hayatını kaybeden Norveçli Edidd Marvik'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından ülkesine gönderildi. 

Manavgat Şelalesi kıyısında bulunan kır lokantasında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı tüp patlamasında ölen Norveçli Edidd Marvic'in cenazesi ülkesine gönderilmeden önce her iki dinin vecibelerinin yerine getirildiği bir tören gerçekleştirildi. İlk olarak tüp patlamasının meydana geldiği kır lokantasında gerçekleştirilen anma töreninde, Marvic'in yakınları mum yaktı. Daha sonra Özel Defin Cenaze Hizmetleri'nde Norveç geleneklerine göre Edidd Marvic'in cenazesine makyaj yapılarak, üzerine son taktığı takılar konuldu. Protestan dininin vecibeleri yerine getirilerek, peder tarafından dua okundu. Duaya Norveç'ten gelen yakınları da eşlik etti.

Daha sonra Müslüman din görevlisi dua okudu. Edidd Marvic'in Müslümanlığı tercih eden kızı Vibeka Subaşı da, ellerini açarak dua etti. Vibeka Subaşı bir an olsun annesinin cenazesinin başından ayrılmazken, Marvic'in eşi ve 2 çocuğu cenazenin başında uzun süre gözyaşı döktü. Törenin ardından Edidd Marvic'in cenazesi, defnedilmek üzere havayoluyla Norveç'e gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 15:54:23
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 12:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?