21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Nostaljik tren görenleri şaşırtıyor!

Antalya’nın Döşemealtı ilçesine bağlı Yeşilbayır Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz nostaljik trenli servis, öğrencileri olduğu kadar öğretmen ve vatandaşları da şaşırtıyor.

Eğitime ve öğrenciye verdiği önem nedeniyle adından sıkça söz ettiren Yeşilbayır Belediyesi dünya da eşine az rastlanır bir yeniliğe imza atarak bütün dikkatleri üzerine çekti.

Başlangıçta gezi amaçlı düşünülen ancak daha sonra servis aracı olarak da kullanılmaya başlanan nostaljik tren; sabah, öğle ve akşam saatlerinde öğrencilere hizmet veriyor. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi ve Yeşilbayır Merkez İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri sabah okullarına nostaljik trenle gidiyor akşamda yine nostaljik trenle dönüyor.

Sabah okula gitmek için belediye binası önünde toplanan öğrenciler özel olarak yaptırılan nostaljik trenin gelişini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Havalı tren kornası, rengarenk görüntüsü, oturma grupları ve ses sistemiyle nostaljik gezi trenlerini andıran yeni ulaşım aracına ‘Yeşilbayır Ekspres’ adını veren öğrenciler, yol boyunca günün yorgunluğunu ve ders stresini attıklarını söylüyorlar. Kendilerini ayrıcalıklı gördüklerini söyleyen öğrenciler, “Yeşilbayır’da her şey çok farklı ve çok Avrupai” diyorlar.

Ücretsiz servis yapan nostaljik trenden herkesin yararlanabileceğini açıklayan Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, “Görüntü kirliliği yaratmadığı gibi insanlar üzerinde pozitif bir etki bırakan son derece eğlenceli ve fonksiyonlu nostaljik trenimiz günün her saati vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Daha büyük ve modern toplu taşıma araçları yerine nostaljiyi yaşatabileceğimiz en önemlisi de çevreye uyumlu bir ulaşım aracı olmasına özen gösterdik” dedi.

Aynı anda 60 kişiyi taşıyabilen Yeşilbayır Ekspresi’nin bir başka önemli avantajı da benzerleri yalnızca yaz aylarında servis yapabilirken Yeşilbayır nostaljik treni yılın 12 ayı hizmet verebilecek donanıma sahip. Yaklaşık 2 ay önce hizmete giren ve bugüne kadar binlerce öğrenci ve vatandaşı taşıyan Yeşilbayır Ekspres’i, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet alanını da genişletecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?