7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Nürnberg'de Kemer rüzgarı esti

Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen FGT Nürnberg Turizm Fuarında Kemer rüzgarı esti. 

Almanya'nın Bavyera eyaleti İçişleri Bakanı ve Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Günther Beckstein'ın açılışını yaptığı 39. Uluslararası Nürnberg Turizm fuarında Kemer’in de içinde bulunduğu Antalya standı büyük ilgi görürken, Alman Bakan Dr. Günther Beckstein Kemer standına uğrayarak Başkan Hasan Şeker’den Kemer’deki son çalışmalar ve Türk turizmi konusunda bilgiler aldı. 

Bavyera İçişleri Bakanı Dr. Günther Beckstein burada yaptığı açıklamasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in büyük bir ekiple fuar açılışına katılmalarının gurur verici olduğunu ifade etti. 

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile birlikte Kemer standında tanıtım çalışmaları yapan Kemer heyetinde Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Tokgöz, Yusuf Aktaş, Kemer’li turizmciler Emin Gül, Meral Karaböcek, 2007 yılı için de umut saçtılar. 

Bu arada Kemer’in Almanya’daki kardeş şehri Schwabach ile 9. yıl etkinlikleri kapsamında da Schwabach’da da ziyaretlerde bulunan Kemer heyetine bir yemek verildi. Schwabach belediyesini ziyaret eden Kemer heyetine kenti anlatan hediyeler sunuldu. Kemer-Schwabacah Kardeş Şehir Komitesi başkanı Ayşe Bıyık yaptığı açıklamasında, “Bu yıl Kemer-Schwbacah arasında kardeş şehir ilişkilerinin 9. yılı kutlanıyor. Seneye çok büyük kapsamlı 10. yıl kutlamalarımızı yapacağız. “ dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret Odası ile birlikte 190 metrekarelik stantta Kemer’in en iyi şekilde tanıtımını yaptıklarını belirten Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, “Bu yıl ana teması 'Tayland' olan Nürnberg Fuarında adeta Türkiye rüzgarı estirdik ve Tayland’ı geride bıraktık. Çok iyi Kemer tanıtımı yaptık. Fuar organizasyonunda yine Almanya ile bizler arasında bir köprü olan Dr.İsmail Baloğlu’na buradan teşekkür etmek istiyorum. Sayın Baloğlu Almanya’da ciddi bir turizm elçimizdir. Ayrıca Kardeş Şehrimiz ile ilişkilerimizde bir başka köprü olan Schwabach-Kemer Kardeş şehir komite başkanımız Ayşe Bıyık’a da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.“ dedi. 

Başkan Şeker, Fuar organizasyonu içinde Pazar günü Basın kulübünde gerçekleştirilen kokteylde de Antalya rüzgarı estirdiklerine dikkat çekerken, “Burada sayın valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yoğun işleri nedeniyle katılamadıkları kokteyle ev sahipliği yaptık. Valisinden, Belediye Başkanına, belediye başkanından yargısına ve basınına kadar yaklaşık 400’ü aşkın Alman davetliye Antalya’yı ve güzel Kemer’imizi anlattık.“ diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?