16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Nürnbergli gazeteciler Büyükşehir’de

NÜRNBERGLİ GAZETECİLER BÜYÜKŞEHİR’DE

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak Antalya’da bulunan Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer, Emniyet Müdürü Gerhard Hautpmanni ile gazetecilerden oluşan heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer Antalya’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Nürnberg ve Antalya’nın kardeş şehir olması ziyarete ayrı bir anlam katıyor” dedi. Aynı zamanda Nürnberg Belediyesi Basın Sözcüsü olan Zelnhefer, “Şuan görsel ve yazılı basında çalışan birçok arkadaşımızla Nürnberg’i temsilen burada bulunuyoruz. Büyük kentlerin yaşadıkları sorunlar ortak. Yaşanan nüfus artışı ile mücadele, alt yapı ve ulaşım gibi sorunları ve çözümlerini yerinde inceleyip yaşanan tecrübeleri karşılıklı paylaşmak istedik. Gazeteci için inceleme yerinde olmak, bilgi almak çok önemli. Bu bağlamda 2 kardeş kentin de birbirinden güç alması gerekiyor” diye konuştu.

ALMANLAR İLE TARİHSEL BİR DOSTLUĞUMUZ VAR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akaydın, konuk heyete teşekkür etti. Nürnberg’in 8 kardeş şehirden biri olduğunu hatırlatan Başkan Akaydın, 9’uncu kardeş şehir Yalta ile çok yakında protokol imzalanacağını söyledi. Kardeş şehir temellerinin atılmasında emeği geçen önceki belediye başkanları ve Dr. İsmail Baloğlu’na teşekkür eden Başkan Akaydın, “Nürnberg ile çok sıcak ilişkiler içindeyiz. Almanya ile tarihsel bir dostluğumuz var. Bu ilişkiler Almanya ile işçi alışverişinin yapıldığı 50 yıl öncesine dayanıyor. İki toplum birbiri ile uyum içinde” ifadelerini kullandı.

ANTALYA 9 MİLYON TURİST AĞIRLIYOR

Başkan Akaydın, Antalya’nın yılda 9 milyon turist ağırladığını ve bu rakamın yüzde 25 ila 30’nu Almanların oluşturduğunu ifade etti. Kardeş şehir Nürnberg ile birçok alanda işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Akaydın, “Sosyal ve kültürel çalışmalarımız oluyor. Bunların içinde en çok engellilerin eğitimi konusundaki projeyi önemsiyorum” dedi.

Akaydın konuklarına ziyaretleri anısına plaket sundu. Akaydın konukları onuruna bir öğle yemeği verdi. Konuk heyet daha sonra tramvay ile şehir turu yaptı.

NÜRNBERGLİ GAZETECİLER BÜYÜKŞEHİR’DE
NÜRNBERGLİ GAZETECİLER BÜYÜKŞEHİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:47:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 11:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?